5 cărți pe care să le citești până împlinești 30 de ani

Publicat de august 30, 2016 7:37 pm

Cărțile ne marchează copilăria prin poveștile lor care ne stimulează imaginația, fiecare dintre ele punându-și mai mult sau mai puțin amprenta asupra personalității noastre. Află în continuare ce cărți ar trebui să citești până împlinești 30 de ani.

Arta războiului – Sun Tzu

Scrisă în secolul VI î.Hr. de către generalul chinez Sun Tzu, Arta Războiului este una dintre cele mai apreciate cărți despre tactici și strategii militare.

Cartea surprinde esența războiului psihologic dintre doi adversari și conține deopotrivă și informații care te pot ajuta să câștigi o dezbatere și să susții un argument.

Război și pace – Lev Tolstoi

Fiind considerat unul dintre cele mai bune romane din lume, Război și pace este o capodoperă a scriitorului rus Lev Tolstoi care se concentrează pe portretizarea conflictului Rusiei cu Franța în societate.

Stilul lui Tolstoi poate fi considerat un pic greoi, dar modul în care surprinde diversele stări sufletești ale personajelor și complexitatea narațiunii te vor  face să îl apreciezi la adevărata sa valoare.

Micul Prinț – Antoine de Saint Exupery

Micul Prinț este una dintre cele mai frumoase cărți pe care ar trebui să le recitești de câte ori ai ocazia chiar și ca adult.

Importanța acestei cărți stă tocmai în faptul că indiferent de câte ori o vei citi, de fiecare dată va fi înțeleasă altfel, fiind astfel o sursă inepuizabilă de interpretări, cu multiple nivele de înțelegere.

De ce să o citești până împlinești 30 de ani?

Pentru că Micul Prinț surprinde exact problema maturizării, sentimentul că am pierdut ceva atunci când creștem și importanța creării relațiilor interumane. O astfel de carte nu poate fi plictisitoare!

Republica – Platon

Republica este poate cea mai importantă carte a lui Platon, fiind considerată astfel datorită discuțiilor filosofice și de teorie politică pe care le conține.

Bogatul dialog euristic este esența cărții, iar valoarea sa pedagogică este de o mare valoare.

Scrisă în jurul anului 360 î.Hr., Republica este construită din dialoguri ce au loc în casa lui Cephalus din Piraeus și abordează subiecte filosofice și politice.

De veghe în lanul de secară – J. D. Salinger

De veghe în lanul de secară de J. D. Salinger prezintă trăirile prin care trece un adolescent: de la frică, singurătate, până la revoltă și perfecționism, cartea ilustrează într-un mod inedit problemele cu care se confruntă adolescenții și oferă mai multe perspective către trăirile interioare cu care toți ne confruntăm în acea perioadă tumultuoasă.

Pentru că toți trecem prin această etapă, cartea este un reper bun pentru o mai bună înțelegere a adolescenței, iar firul narativ este cu adevărat captivant indiferent de vârsta la care o citești.

Citește aceste cărți pentru a rememora perioada copilăriei și a adolescenței, pentru a descoperi noi perspective asupra vieții si a te redecoperi chiar și la o vărstă mai înaintată.

Sursă poze: pinterest, pixabay

DISTRIBUIE ARTICOLUL:
Articolul a fost vizionat de: 4823 ori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *