5 remedii homeopate pentru a scapa de sinuzita

Publicat de octombrie 3, 2019 1:51 pm

Inflamatia mucoasei sinusale sau sinuzita este o afectiune relativ frecventa si care, de cele mai multe ori, genereaza simptome extrem de neplacute.
Sinuzita maxilara si cea frontala sunt cele mai des intalnite localzari. Mai rar sunt interesate zonele etmoidale sau sfenoidale. Durerea, pricipalul simptom, este proiectata la nivelul fetei si corespunde localizarii inflamatiei. Obstructia nazala este suparatoare si se insoteste de secretii abundente mucopurulente, uneori cu miros neplacut si greu de eliminat.

Tratamentul este adesea cu antibiotice, antiinflamatoare si analgezice. Picaturile de nas sunt nelipsite si, de cele mai multe ori, fiind folosite in exces, agraveaza obstructia nazala. Din pacate nu se obtin rezultate pe termen lung si terapia medicamentoasa trebuie reluata.

Homeopatia este o solutie eficienta in tratamentul sinuzitei. Am ales 5 remedii importante ale caror indicatii le voi detalia in cele ce urmeaza.
1. Un remediu rar prescris dar extrem de util, mai ales azi cand cei mai multi pacienti vin la cabinet dupa tratamente prelungite, este Scutellaria laterifolia. Acest remediu este deci deosebit de util in cazuri cronice unde este evidenta supresia manifestarilor sinuzitei. Iata si simptomele insotitoare:
– dureri de cap, frontale, supraorbitale, intepatoare, persistente dupa raceli, mai intense dimineata, agravate de zgomote, lumina, mirosuri puternice si ameliorate de miscare, mai ales de plimbare in aer liber; uneori durerile sunt atat de suparatoare incat pacientului ii vine sa se loveasca cu capul de perete (uneori spune ca se loveste cu pumnul in cap)
– concentrare dificila si randament scazut la lucru mai ales dupa aparitia sinuzitei;
– vertij (mai ales dupa raceli);
– oboseala cronica (aparuta dupa raceli frecvente);
– iritabilitate (mai ales la copii, ramasa dupa raceala) si un sentiment de nemultumire;
– sensibilitate si neplacere cauzata de tutun (chiar la fumatori),
– tulburari de somn manifestate prin insomnia din convalescenta (dupa episode de raceala), cosmaruri si vise infricosatoare, somn neodihnitor si trezire tarzie;
– la unii pacienti, pe fondul evolutiei cronice si a tratamentelor indelungate fara rezultate evidente, se pot dezvolta diverse frici cu teme (de dezastre, ca se poate intampla ceva neplacut, de ghinion, de apa, etc) si intensitati variable mergand pana la atacuri de panica (nocturne foarte rare ziua)

2. un alt remediu util atat in cazuri cronice cat si in cele acute este Silicea. Indicatiile acestuia sunt extrem de numeroase dar voi prezenta doar aspectele de luat in seama pentru prescripita din sinuzita.
– pacientul este extrem de friguros, mai ales in zona capului motiv pentru care si-l acopera intotdeauna;
– extrem de sensibil la curentul de aer.
– durere de cap frontala, mai ales deasupra nasului
– vertij in perioada acutizarii sinuzitei
– dureri pulsatile de nas si sinusale
– dureri maxilare ce insotesc secretii galben verziu
– sinuzite recurente si sinuzita cronica
– mare remediu pentru polisinuzita (inflamatia mai multor sinusuri)
Silicea este un remediu excelent pentru ca favorizeaza eliminarea, evacuarea colectiilor (chiar purulente) oriunde s-ar afla cu conditia sa existe o cale usoara de eliminare la suprafata (util ca adjuvant dupa punctii sau operatii sinusale).

3. Kalium bichromicum este remediul pentru acele sinuzite in care pacientul se confrunta cu secretii aderente, vascoase, greu de eliminat, de culoare galbena sau galben-verzuie de care nu scapa oricat ar sulfa nasul (de aceea foloseste, adesea excesiv, picaturi nazale). Durerile continue sau intermitente, intense sau sacaitoare sunt in zona sinusurilor (frontal, maxilar) si sunt insotite de senzatia de inflamat, umflatura, plin sau acumulare. Orice raceala afecteaza zonele sinusale si secretiile sunt caracteristice, vascoase si colorate.

4. O situatie particulara este afectarea partii stangi a fetei, situatie in care Spigelia anthelmia este remediul ideal. Tabloul simptomatic este completat de:
– durerea sinusala, cu implicarea ochiului stang frecvent intepatoare, este agravata de atingere, tutun, miscare, aplecare, vibratii;
– de obicei apare si aversiune la cafea pe langa cea la fumul de tigara
– o particularitate mai rara este durerea de fata ameliorata la spalarea cu apa rece dar care se accentueaza dupa aceea;
– durere nevralgica de ochi stang mai accentuata ziua (incepe dimneata si tine pana la asfintit) si agravata de miscare, aplecare, atingere, consum de ceai;
– uneori gasim la pacienti frica de ace sau de intepaturi, pe stanga, durere in omoplat si, amorteala in brat, chiar si palpitatii mai ales in contextul reactivarii sinuzitei.
– la copii mai mari, ca simptome insotitoare, observam frecvent mancarimi nazale si parazitoze digestive (oxiuri)

5. Daca partea dreapta este mai mult afectata putem alege Sanguinaria canadensis. Iata ce mai este specific acestui remediu:
– dureri, pulsatile, congestive, chiar nevralgice pe partea dreapta a fetei ce cuprind ochiul drept
– dureri agravate de miscare, lumina, foame si ameliorate de repaus, somn, intuneric
– periodicitate la 7 zile
– obstructive nazala pe dreapta
– polipi
– diaree la sfarsitul racelii
– durere in omoplatul drept

Iata deci 5 remedii cu indicatii precise pentru sinuzite si lista poate continua. Este evidenta importanta simptomatologiei in prescrierea medicatiei homeopate si de aceea randurile de mai sus se doresc a fi doar exemplificative pentru acest gen de tratament si nu constituie indicatii terapeutice.

Detalii pe www.cabinet-de-homeopatie.ro

DISTRIBUIE ARTICOLUL:
Articolul a fost vizionat de: 441 ori.

Comentariile sunt închise.