6 jocuri pentru copii care să le amintească de vacanță

Publicat de septembrie 17, 2019 1:09 pm

Vacanța s-a terminat, iar zilele petrecute la școala au intrat din nou în rutina copiilor. Cei mici au nevoie și de odihnă, de relaxare și de momente care să le reamintească de vacanță. Iata sase jocuri ideale pentru o seară relaxantă sau pentru zilele de weekend petrecute în casă.

1. Ticket to ride – New York, un joc care vă va purta pe străzile New York-ului

Cel mic își dorește să vadă New York-ul? Atunci jocul de strategie Ticket to ride – New York de la Days of Wonder, pe care-l găsești pe educlass.ro, este perfect pentru acesta. Este un joc ce poate fi jucat alături de prieteni sau de familie. Jocul vă va purta pe aleile New York-ului anilor 1960. Fiecare jucător va trebui să stabilească strategii pentru a ajunge dintr-un capăt al orașului în celălalt, având la dispoziție doar 15 mașinuțe de taxi. Jucătorii trebuie să extragă și să colecționeze cărți, să stabilească rute și să strângă cât mai multe tichete.

joc ticket to ride

2. Tumult Royal, un joc de societate perfect pentru weekend

Tumult Royal, de la libris.ro, este un joc de societate ce îl va purta pe cel mic în lumea nobililor de altădată. Jocul spune povestea nobililor care ridică statuie după statuie în timp ce supușii lor mor de foame. Când țăranii se satură de aceste tratamente pornesc o revoltă. Chemările la răscoală se aud peste tot și regatul intră într-o stare de anarhie.

Cu ajutorul jocului intrii în rolul nobililor, iar după fiecare rundă trebuie sa colectezi taxe de la supuși pentru a-ți construi statui de-a lungul și de-a latul țării, asigurându-ți astfel rangul. În cazul în care lași destule bunuri pentru oameni, după taxare, totul va fi bine și poți continua să construiești monumente pentru propria vanitate. În schimb, dacă ești lacom și iei prea mult vei fi pedepsit! Jucătorul care construiește cele mai multe statui câștigă.

joc tumult royal

3. GO, cel mai vechi joc de strategie din lume

GO este cel mai vechi și cel mai popular joc din lume. Cu reguli deosebit de simple, dar care deschid calea către strategii complexe, jocul GO este apreciat atât de începători, cât și de jucătorii profesioniști. Potrivit libris.ro, jocul este destinat copiilor de peste 10 ani, însă îi va cuceri pe loc și pe adulți, care vor dori să se joace alături de copii.

joc go

4. Crozzit, un joc antrenant pentru copii

Crozzit este un joc de strategie destinat copiilor cu vârste de peste 8 ani, care poate fi jucat în doi. Potrivit educlass.ro, este un joc perfect pentru frați sau pentru a fi jucat alături de un singur părinte. Acest joc de strategie are reguli simple, însă necesită multă răbdare și o gândire strategică. Jucătorii trebuie să se folosească de o bună planificare strategică pentru a încerca să-și blocheze adversarul și să câștige jocul.

joc de strategia crozzit

5. Remi clasic, un joc ideal pentru întreaga familie

Cine nu adoră jocul clasic de Remi? Jocul pe care-l găsești pe libris.ro este ideal pentru întreaga familie. Acesta care dezvoltă memoria și spiritul competitiv într-o manieră distractivă. Regulile sunt simple. Câștigă cel care formează primul o serie sau o suită. O serie este o formație de piese cu aceeași valoare, dar de culori diferite (exemplu: 2 rosu, 2 albastru și 2 portocaliu). Suita este o formație în care piesele au valori consecutive și sunt de aceeași culoare (exemplu: 10 negru, 11 negru, 12 negru și 13 negru). Ambele tipuri de formații trebuie să conțină cel puțin 3 piese.

kocuri de societate

6. Dixit, un joc care vă va ajuta să scăpați de griji

În schimb, dacă vrei să vă distrați împreună, alege jocuri pe care să le poată juca întreaga familie, precum Dixit, de la educlass.ro, un joc surprinzător, vesel și entuziasmant, care vă va uni și vă va ajuta să petreceți timp de calitate împreună. Este un joc de strategie ce îl va face pe cel mic să-și pună mintea la contribuție, îi va stimula imaginația, puterea de concentrare, dar și spiritul competitiv.

joc de societate dixit

DISTRIBUIE ARTICOLUL:
Articolul a fost vizionat de: 35 ori.

Comentariile sunt închise.