6 pasi pentru un machiaj de seara reusit

Publicat de ianuarie 10, 2020 1:48 pm

Dacă pentru machiajul de zi sunt suficiente câteva cunoştinţe minime pentru a arăta bine, în cazul machiajului de seară, situaţia se schimbă şi avem nevoie de ceva mai multe cunoştinţe şi îndemânare, dar, cu puţin exerciţiu, putem obţine un machiaj potrivit.

Iubitoarele de machiaj mai intens se vor bucura să poarte machiajul de seară, întrucât avem liber la culori, la tuş şi gene false, dar şi la fonduri de ten cu putere mai mare de acoperire.

Cu toate acestea, avem şi în cazul machiajului de seară câteva reguli de urmat pentru un rezultat fără cusur:
– Accentul se va pune fie pe ochi, fie pe pomeţi sau pe buze.
– Culorile alese trebuie să se potrivească culorii ochilor, pigmentului pielii, vestimentaţiei, dar şi tipului de lumină în care urmează să fie expus.
– Texturile trebuie să se potrivească tipului de ten pentru o rezistenţă sporită, dar şi pentru un aspect natural.

Primul pas este demachierea, apoi tonifierea şi hidratarea tenului.

 

Ideal ar fi să începem cu machiajul ochilor, deoarece, folosind culori mai intense, există tendinţa ca surplusul să se împrăştie pe faţă şi să rămână pete inestetice.

Vom aplica un corector pe toată suprafaţa pleoapei, până în sprânceană, urmat de fixarea cu pudră, după care trasăm o umbră din pliul pleoapei cu un fard în textură mată, de culoare maro-roşcat, pe care o estompăm înspre arcadă.

Pentru pleoapa mobilă, am ales, în acest caz, un pigment de culoare verde smarald, cu reflexii violet, având grijă ca îmbinarea dintre cele două culori să nu fie foarte evidentă.

Putem aplica iluminator pe zona de sub sprânceană şi pe colţul intern al ochiului, dacă ochii nu sunt depărtaţi.

Următorul pas este aplicarea unui tuş negru pe pleoapa superioară, la baza genelor, depăşind linia naturală a ochiului.

Fondul de ten poate fi unul mai rezistent, cu putere bună de acoperire. Cu ajutorul unui corector cu două nuanţe mai deschis decât pielea, vom ilumina zona cearcănelor şi centrul feţei, dacă acestea nu sunt proeminente, iar ulterior fixăm cu pudră translucidă.

După fixarea cu pudră, vom folosi o altă pudră mai închisă la culoare, cu care vom contura zona de sub pomeţi, pentru a crea efectul de pomeţi mai pronunţaţi şi, în acest caz, vom subţia nasul prin aplicarea pudrei sub forma a două linii paralele.


Aplicăm blush şi iluminator, urmat de mascara de culoare neagră, iar apoi conturăm sprâncenele.
Buzele am ales să fie machiate cu un ruj de culoare nude.

Articol extras din cartea “Frumoasa cu orice chip” de Mihaela Rotaru, fondatoarea scolii roTTaru.
Mai multe detalii despre carte puteti gasi aici.

DISTRIBUIE ARTICOLUL:
Articolul a fost vizionat de: 108 ori.

Comentariile sunt închise.