Airbnb sau Booking – tu ce alegi?

Publicat de octombrie 5, 2016 6:27 am

„Nu trebuie să fii bogat pentru a călători bine.” – Eugene Fodor.

În ultimii ani, domeniul turismului a înflorit pe întreg globul și mult mai mulți oameni au ocazia să călătorească la prețuri accesibile datorită companiilor aeriene low-cost și cu ajutorul informațiilor care sunt mai ușor de accesat prin Internet oriunde și oricând.

În era infomației, site-uri precum Airbnb sau Booking oferă tuturor iubitorilor de călătorii posibilitatea de a rezerva o cameră la hotel sau de a închiria un apartament. Utilizatorul poate vedea locul respectiv, primește informații despre ce oferă locația și astfel poate alege ceea ce i se potrivește mai bine.

Airbnb este o comunitate care dă posibilitatea utilizatorilor să ofere spre închiriere proprietatea lor pentru oameni din toată lumea sau să caute astfel de proprietăți și să facă rezervări. Este gratuit să îți înregistrezi proprietatea, iar gazdele aleg singure prețul pe noapte, săptămână sau lună al camerei, casei, apartamentului lor. Călătorii trebuie să își creeze un cont pentru a putea face rezervări pe Airbnb.

Airbnb oferă 1,5 milioane de posibilități de cazare, deci avem de unde alege. Folosind aplicația mobilă sau pagina web, ne putem ajuta de filtrele ușor de folosit pentru a restrânge rezultatele căutărilor. Poți oricând vedea câte proprietăți mai sunt libere la data căutarilor tale. De asemena, poți vedea și profilul proprietarului și recenziile celorlalți turiști. Printre avantaje, Airbnb ajută călătorul să găsească locații de cazare la prețuri destul de mici, să afle multe informații despre cazare (hartă interactivă, lista facilităților, poze, recenzii). Ca dezavantaj, poți afla la sosire că locul prezentat pe site nu este ca în fotografii, poate nu este suficientă curățenie sau proprietarul nu pare a fi de încredere sau nu oferă ajutor chiriașilor săi.

Booking.com este liderul mondial al rezervărilor hoteliere online, cu peste 1,1 milioane de nopți rezervate zilnic la hoteluri din întreaga lume. Pagina web este disponibilă în peste 40 de limbi și oferă peste 1 milion de proprietăți în 226 de țări și teritorii.

Booking este ușor de folosit, oferă prețuri competitive și o experiență sigură de navigare și rezervare. Există posibilitatea de a face o rezervare fără a plăti, dar prețul plătit la hotel va fi mai mare decât la plata online. Pe Booking găsim multe informații despre destinația noastră, completate cu fotografii, hartă, informații despre facilități, precum și multe recenzii lăsate de turiști. Ca un dezavantaj, dacă îți faci cont pe Booking și cauți o locație anume, în scurt timp vei fi bombardat pe mail cu mesaje promoționale de la ei, privind locația respectivă.

De curând, Booking a lansat Villas.com, un site înfrățit care se concentrează pe proprietățile în sistem self-catering. Acest lucru vine să completeze gama de oferte hoteliere oferite de Booking și acoperă și cerințele turiștilor care ar apela în mod normal la Airbnb. Diferențele pot apărea la preț și la nivelul de încredere pe care îl poate oferi fiecare dintre aceste site-uri.

În concluzie, depinde de dorințele fiecărui turist pentru propria vacanță. Dacă are spirit aventurier, vrea să simtă farmecul local și să experimenteze cât mai mult cu un preț cât mai mic, poate alege Airbnb. Dacă vrea să găsească rapid un hotel cunoscut, ieftin sau scump, care oferă diverse facilități, atunci va alege Booking.

Sursă poze: instagram, pixabay

DISTRIBUIE ARTICOLUL:
Articolul a fost vizionat de: 1190 ori.

Comentariile sunt închise.