Alimentația copilului atunci când este răcit

Publicat de aprilie 18, 2016 12:16 pm

Sunt perioade în care orice ai face, nu ai cum să eviți răcelile, iar cel mai rău e atunci când cel mic are febră și se simte rău. Important este să îi acorzi îngrijirile necesare pentru a se însănătoși, iar unul din pașii importanți pe care trebuie să îi faci este să-i asiguri nutrimentele de care corpul are nevoie – alimentația copilului este punctul de plecare. Află în continuare ce să nu lipsească din alimentația copilului tău atunci când este răcit.

 

Pentru a preveni sau ameliora simptomele de răceală, există câteva alimente esențiale pentru alimentația copilului, întrucât ele îți vin în ajutor când trebuie să întărești sistemul imunitar pentru a lupta eficient cu microbii.

soup-1503117_1280

Supa este remediul tradițional pentru răceală și s-a demonstrat că funcționează în mod eficient, având proprietăți anti-inflamatorii datorită ingredientelor. De altfel, administrarea de lichide pe toată perioada bolii este absolut necesară, pentru a-l menține hidratat.

Fructele de pădure, kiwi, portocalele și lămâile conțin vitamina C și antioxidanți necesari organismului în lupta cu răceala și îl pot ajuta pe cel mic să se simtă mai bine; acestea ar trebui introduse cât mai devreme în alimentația copilului. Poți să faci sucuri din fructe delicioase sau să i le oferi să le mănânce; cu siguranță culorile vii o să îi trezească interesul în ciuda simptomelor.

Ceaiurile sunt de asemenea un element cheie ce asigură hidratarea corespunzătoare în perioadele când organismul este slăbit. Ceaiul de ghimbir, mușețel sau gălbenele, cu miere și suc de lămâie va alina durerile în gât sau stările febrile. Trebuie incluse obligatoriu în alimentația copillului.

tea-1041449_1280

 

Ținând cont că pofta de mâncare a copilului tău va scădea, iaurtul este o opțiune care trebuie introdusă în alimentația copilului. Conține probiotice care refac flora stomacală ce are un rol important în menținerea unei vieți sănătoase. De altfel, și carnea este indicată, deoarece este bogată în zinc și proteine care nu ar trebui să lipsească din alimentația copilului. Este important să aibă un meniu cât mai diversificat, cu produse din toate categoriile.

Sunt și alimente care trebuie să fie excluse din alimentația copilului în timp ce acesta este răcit, cum ar fi sucurile acidulate, zahărul (care favorizează inflamația), grăsimile saturate din unt, mâncarea de tip fast food și cea prăjită. În perioada în care este răcit, alege alimente care să îi asigure mese cât mai naturale și complete din punct de vedere nutritiv. Deseori este trecută cu vederea calitatea sau proveniența alimentelor pe care le consumăm, lucru care duce la sensibilizarea organismului și favorizează diverse boli.

 

baby-1151351_1280

Sănătatea copilului tău este mereu pe primul loc și cel mai greu lucru e să știi că suferă. Ce poți face, e să îi oferi fructe și legume organice care îi vor întări sistemul imunitar și în același timp, să fii un model de la care învață un stil de viață proactiv și conștient. Află despre proprietățile vindecătoare ale plantelor și folosește-le în prevenirea afecțiunilor de sezon, apoi alege ingredientele preferate de cel mic și pregătește-i o masă deosebită care să-i redea buna dispoziție. În lupta contra bolilor, alimentația copilului este prima linie de apărare.

Surspă poze: pixabay

DISTRIBUIE ARTICOLUL:
Articolul a fost vizionat de: 8904 ori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *