Ce alimente trebuie să eviți dacă vrei să slăbești rapid

Publicat de aprilie 2, 2016 7:36 pm

Orice dietă ai încerca, câteodată pare în zadar să dai jos cele câteva kilograme în plus indiferent câte alimente încerci să ocolești. Problema se regăsește în acele alimente foarte gustoase, dar care fac aproape imposibilă pierderea câtorva kilograme. Află în continuare care sunt acele alimente pe care trebuie să le eviți pentru a slăbi rapid.

Conservele

Conservele de orice fel conțin de cele mai multe ori foarte multă sare, care duce la retenția apei în corp. Pe lângă sare, întâlnești conservanți și alte substanțe chimice nocive pentru organism, dar mai ales pentru dieta ta. Alege fructe și legume proaspete în locul conservelor cu puține substanțe nutritive.

Sucurile și îndulcitorii artificiali din alimente

Foarte multe sucuri și dulciuri din comerț conțin un nivel ridicat de zahăr și coloranți artificiali. Indiferent de ce scrie pe ambalaj, acestea vor fi un obstacol în încercarea ta de a slăbi. Optează pentru apă plată (pentru mai mult efect poți adăuga și câteva felii de lămâie) și suc de fructe proaspete, cu puține calorii. Iar în loc de dulciuri, consumă cât mai multe fructe.

Pâinea albă și pastele

Pâinea albă are un indice glicemic mare, iar pe lângă ast conține și gluten. Pastele, deși atât de gustoase, nu pot fi consumate dacă urmezi o dietă ca și în cazul pâinii albe. Dacă totuși nu poți renunța la aceasta, alege pâinea de secară sau pe cea care conține semințe întregi pentru un mai mare aport de energie.

diete

 

Cartofii

Cartofii, inițial cresc nivelul zahărului din sânge, după care brusc acesta scade, cauzând poftă de mâncare. Astfel, cartofii reprezintă unul dintre acele alimente care ar trebui evitate dacă dorești să slăbești. Cartofii dulci sunt o opțiune mai sănătoasă în cazul în care vrei să-i integrezi în alimentația ta.

Murăturile

Deși conțin puține grăsimi și calorii, murăturile sunt bogate în sodiu, deci determină reținerea apei în organism. Persoanele care au tensiunea mare sau suferă de alte boli ale inimii ar trebui să evite sodiul sbn orice formă. În loc de murături, consumă legume proaspete sau cât mai puțin gătite pentru a putea profita la maxim de nutrimenții acestora.

dieta

Evitând aceste alimente și pe cele înrudite, cu atenție și multă voință, vei reuși să ajungi la greutatea pe care ți-o dorești. Chiar dacă nu urmezi o dietă, dar încerci sa abordezi un mod de viață mai sănătos, încearcă să consumi cât mai rar aceste alimente și cântarul va deveni prietenul tău.

Sursă poze: pinterest

DISTRIBUIE ARTICOLUL:
Articolul a fost vizionat de: 2029 ori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *