Ce înseamnă când visezi animale

Publicat de martie 31, 2017 1:03 pm

Cuvântul „instinct“ provine din limba latină și se referă la ceea ce vine din interior, ce este înrădăcinat. Într-o lume a normelor, a tabuurilor, a unui caracter adecvat și adaptat, a comportamentelor ghidate de atingerea obiectivelor și nivelul de apreciere pe mai multe nivele, de multe ori instinctele noastre sunt în stare latentă sau devin chiar o trăire periculoasă sau amenințătoare. Cu toate acestea, avem nevoie de instinctele noastre pentru pasiunea, puterea și sensibilitatea pe care ne-o oferă, precum și de ajutorul pe care acestea ni-l oferă pentru a ne regăsi și a fi noi înșine. Carl Jung aprecia instinctele pe care le avem spunând că acestea „sunt o protecție cu mult mai bună decât toată înțelepciunea din lume.“

interpretare vise

 

Apariția animalelor în vise poate fi o ocazie bună de a arunca o privire în propriul psihic, o modalitate de introspecție. Animalele în vis simbolizează în general acțiuni, comportamente și emoții instinctive. Acestea sunt de obicei reprimate în subconștient deoarece sunt considerate inacceptabile și astfel ajung să fie ignorate în starea de conștiență, dar pot fi accesate în timpul somnului prin vise.

Animalele din visul tău reprezintă o proiecție de-a ta asupra unei dorințe primitive reprimate. Animalele pot simboliza aspectele pe care nu ai reușit să le stăpânești, regrete sau împliniri în funcție de cadrul care le înconjoară. Un vis în care animalul pare a fi o entitate spirituală poartă adesea o lecție importantă. Dacă visul este repetitiv înseamnă că va trebui să clarifici niște aspecte din viața ta, este posibil ca niște blocaje emoționale să te împiedice să fii tu însuți.

vis

Visele despre caini de multe ori pot fi corelate cu cu percepția noastră față de prietenie, loialitate și de protecție. Câinii care sunt agresivi în vise pot reprezenta mai multe lucruri, în funcție de context. De exemplu, o persoană cunoscută nu este loială, sau poate fi un conflict interior, o anumită persoană nu este demnă de încredere.

Atunci când în visul tău apare un cal este posibil să ai nevoie de ceva important in viata ta, să umpli un gol. Un cal alb înseamnă că s-ar putea să ai cunoștințe despre natura acestei nevoi. Un cal negru reprezenta faptul că o noutate își va face loc în viața ta într-o manieră pozitivă.

vise

Urșii sugerează că urmează un timp de introspecție. Dacă visezi că ursul doarme sau hibernează, acesta poate fi interpretat ca fiind un mesaj pentru a atrage atenția asupra unor aspecte pe care vrei să le faci publice. Când visezi că un urs te urmărește poate fi un semn că eviți o problemă din viața ta de care ar trebui să te ocupi.

Semnificațiile viselor cu animale sunt multiple în funcție de caractur particular al fiecăruia dintre noi, de amintiri, trăiri și tot ceea ce am experimentat până în acel moment. Visele merită o atenție sporită pentru că pot dezvălui multe lucruri noi despre cine suntem, ce ne deranjează și ne pot ajuta să acceptăm niște lucruri care ne deranjează, eliberându-ne în acest fel conștiința.

Sursă poze: pixabay

DISTRIBUIE ARTICOLUL:
Articolul a fost vizionat de: 968 ori.

Comentariile sunt închise.