Ce sporturi extreme poți practica în România

Publicat de aprilie 10, 2016 4:34 pm

Se pare că practicarea sporturilor extreme în România devine o activitate din ce în ce mai căutată și productivă. Dacă te numeri printre cei cu ”sânge rece”, în continuare vei afla ce sporturi extreme poți practica în România.

Saltul cu parașuta

Tot mai multe persoane se arată interesate de saltul cu parașuta, iar acest lucru este posibil atât în București, precum și în alte locuri în țară. Poate fi unul dintre cele mai intense momente și merită încercat măcar o dată în viață, fie și pentru a-ți învinge frica de înălțime. Vei fi însoțită de un instructor autorizat care se va asigura că totul decurge cum trebuie. Poți opta chiar și să înregistrezi saltul cu parașuta pentru un preț modic. Dacă te hotărăști să practici saltul cu parașuta ca hobby, îți poți achiziționa echipamente speciale; prețurile pot fi destul de ridicate având în vedere riscul săriturii și calitatea echipamentelor.

paragliding-1245837_1280

Bungee jumping

 

Asemenea saltului cu parașuta, și bungee jumping sau săritul cu coarda elastică este unul dintre cele mai practicate sporturi extreme. Poți face bungee jumping în București, dar recomandarea noastră este lacul Vidraru. Va fi o cu totul altă experiență, pe lacul Vidraru fiind instalată una dintre cele mai spectaculoase baze de bungee jumping.

bungee-jumping-619139_1280

Kiteboarding sau kitesurfing

 

Probabil ai putut observat că și pe litoralul românesc se practică din ce în ce mai mult kitesurfing în ultimii ani. Kiteboarding este denumirea mai largă a sportului în care sunt folosite plăci și un kite mai mare sau mai mic. Kiteboarding se poate practica atât pe apă cât și pe zăpadă, pe când kitesurfing se referă doar la sportul pe apă. Kiteboarding-ul este unul dintre cele mai noi sporturi extreme practicate în România.

bungee-jumping-619139_1280

Wingsuit Base jumping

Ultimul, dar în niciun caz cel mai puțin periculos dintre aceste sporturi extreme: wingsuit base jumping. Ei bine, pentru acest sport ai nevoie de ceva experiență și mult curaj. Wingsuit base jumping este săritul cu un costum special, care te ajută să plutești purtat de curenții de pe lângă crestele munților. Se poate practica și în România, în munții Bucegi. Iată o filmare din Brazilia care îți taie răsuflarea, în care vei vedea cât de frumos, și în același timp periculos, este acest sport.

Dacă îți place adrenalina și îți dorești să practici asemenea sporturi extreme, acum știi că și în țară sunt destule locuri unde te poți distra. În același timp, te poți bucura și de un peisaj superb și de familiaritatea locurilor. Ție care dintre aceste sporturi extreme ți se potrivește?

Sursă poze: pixabay

DISTRIBUIE ARTICOLUL:
Articolul a fost vizionat de: 2384 ori.

Comentariile sunt închise.