Cum să plănuiești petrecerea perfectă de Crăciun pentru cei mici

Publicat de decembrie 14, 2017 8:28 pm

Pentru unii oameni, perioada sărbătorilor de iarnă cumpărături în grabă, agitație, liste fără sfârșit. E ușor să scapi lucrurile de sub control, dar mai important este să încetinești ritmul și să îți amintești detaliile care fac Crăciunul magic: timpul petrecut împreună și tradițiile. Adună apropiații și organizați un eveniment distractiv pentru cei mici în această perioadă. Astfel vei crea amintiri de neuitat pentru ei și îi vei implica în activități festive care vă vor bucura pe amândoi de sărbători.

Construiți căsuțe de turtă dulce

O petrecere de Crăciun pentru copii se poate axa pe această tematică. Pentru a-i ajuta pe cei mai mici, poți construi dinainte căsuțele din turtă dulce, lipindu-le cu glazură regală. Alege o varietate mare de bomboane colorate cu care cei mici să decoreze căsuțele. Arată-le tu câteva idei de decor precum nuca de cocos pentru zăpadă și lasă-i să creeze adevărate capodopere.

24879840_10156827382739409_208039286499721401_o

Schimb de prăjituri de Crăciun

O tradiție distractivă de Crăciun este să coacem prăjituri festive, dar poate fi o adevărată provocare să pregătim mai mult de două-trei feluri de prăjituri. Din fericire, poți organiza un schimb de prăjituri la petrecerea ta. Rogi invitații să aducă o tavă cu câte un tip de prăjituri ales de fiecare, precum și copii după rețeta folosită. Așezi prăjiturile cu numele copilului și rețetele pentru ceilalți invitați. Astfel copiii vor lua din fiecare fel de prăjitură și vor aduna câteva rețete noi pe care le pot asambla într-un rețetar, ca amintire de la această petrecere.

Meșteșuguri de Crăciun

Până nu demult, cadourile de Crăciun se lucrau de mână. Reînvie această tradiție printr-o petrecere cu această tematică. Poți alege cea mai simplă variantă în care copiii vor realiza ornamente de Crăciun sau calendare de Advent. Cei mici mai pot crea hârtie pentru ambalat cadouri sau felicitări de Crăciun. Cu siguranță tot ce vor crea le va fi de ajutor când le vor dărui mai departe celor dragi, mândri că le-au realizat ei singuri.

Petrece cu un scop

Copiii asociază Crăciunul cu primirea cadourilor, dar îi poți ajuta să găsească sensul mai profund al acestei sărbători prin ajutorul dat celor mai puțin norocoși. Organizează o petrecere caritabilă și roagă invitații să aducă hrană neperisabilă, haine de iarnă sau orice pot dona. Puteți așeza conservele în forma unui brad, pomul de Crăciun poate fi decorat cu fulare sau fiecare ușă poate avea atârnate deasupra decoruri din mănuși. La sfârșitul petrecerii puteți vorbi despre lucrurile pentru care sunteți recunoscători șu duceți lucrurile adunate celor cărora le oferiți ajutorul.

Petrecere Rock ‘n’ Roll

Poți încerca ceva mai puțin tradițional, de exemplu o petrecere Rock ‘n’ Roll. Consultând părinții în prealabil, le colorezi părul celor mici cu vopsea-spray temporară în culorile roșu și verde. Faci loc pentru un ring de dans, agăți un glob disco și cei mici vor dansa pe melodii de sezon cântate de formațiile lor preferate. Pentru gustări delicioase, poți pregăti mini pizza în forme festive de Crăciun.

Petrecere în pijama „Expresul polar”

Atât filmul, cât și cartea sunt iubite de mulți copii. Invitațiile pentru această petrecere pot arăta ca biletele de tren. Îi vei servi cu ciocolată caldă, ca într-o scenă din poveste, și cu tort în formă de tren. Puteți citi pe rând povestea sau puteți viziona filmul. Ca amintire de la petrecere, le poți dărui celor mici câte un clopoțel, ca referință la modul în care băiețelul din „Expresul polar” a ajuns să creadă până la urmă în Moș Crăciun.

DISTRIBUIE ARTICOLUL:
Articolul a fost vizionat de: 922 ori.

Comentariile sunt închise.