Cum să te motivezi la locul de muncă

Publicat de aprilie 14, 2016 6:37 pm

Câteodată se întâmplă ca stresul acumulat, precum și o stare generală mai slabă decât de obicei, să ducă la o scădere a randamentului la locul de muncă. Află în continuare cum să te motivezi în așa fel încât și în cele mai dificile momente să fii productivă, iar calitatea muncii tale să nu lase de dorit.

Fie că este vorba de rutină, plictiseală sau pur și simplu simți că nu mai ești la fel de atrasă ca la început de munca ta, toate aceste lucruri pot duce la stări letargice, depresie și chiar la blocaje ale creativității. De aceea este foarte important să știi cum să te motivezi la locul de muncă, atât pentru sănătatea ta, cât și pentru a avea rezultate deosebite în carieră.

business-lady-1584654_1280

 

Fă ceea ce iubești

Ideal ar fi să poți lucra în domeniul care te atrage cel mai mult – acest aspect poate reprezenta de unul singur o sursă de inspirație excelentă. Atunci când faci ceea ce iubești în viață, niciun obstacol nu ți se va părea imposibil, iar munca prestată va fi cu siguranță una de calitate deoarece este chemarea ta, nu o situație forțată de împrejurări.

Excelează în ceea ce faci

Atunci când iei decizia să excelezi, să îți dai silința nu doar pentru a duce la bun sfărșit ceea ce ai de făcut, ci să depui eforturi suplimentare pentru a face lucrurile în cel mai profesional mod, rezultatele nu vor întârzia să apară. Vei vedea că stima de sine va crește și îți va fi mai ușor să te motivezi pentru a crește constant în carieră. Până la urmă, acesta este unul dintre cele mai importante aspecte ale vieții: să înveți și să te dezvolți constant, nu să stagnezi, oricât de confortabil ar fi la un moment dat.

office-620823_1280

 

Importanța muncii depuse

Atunci când ai siguranța că munca depusă contează pentru companie sau pentru clienți, este mai ușor să te motivezi pentru a obține rezultate din ce în ce mai bune. Poți ține un jurnal al rezultatelor tale pentru a ști clar ce impact are activitatea ta în companie. Concentrându-te pe aspectele pozitive ale muncii, vei reuși să depășești micile obstacole de zi cu zi.

Feedback și puncte forte

Ține întodeauna cont de punctele tale forte și caută să îmbunătățești în ritm propriu acele aspecte la care consideri că ai putea excela prin exercițiu sau cursuri de formare. De asemenea, să primești constant un feedback asupra muncii tale contează enorm pentru a ști cum să te motivezi. În acest fel îți poți face o idee despre cum trebuie să abordezi lucrurile în continuare. Când nu cunoști exact impactul muncii tale sau calitatea acesteia, este foarte ușor să îți pierzi interesul și, implicit, motivația.

workplace-1245776_1280

 

Acestea sunt câteva sfaturi pentru a reuși să te motivezi la locul de muncă. La birou, ca și în viața personală, există perioade în care excelezi, toate merg ca pe roate, dar și perioade în care lucrurile stagnează sau nu merg pe drumul dorit. În acele momente mai grele este bine să știi că doar prin propriile forțe vei reuși să le depășești și să găsești cea mai bună modalitate de a ajunge din nou on top. Femeile puternice știu ce înseamnă să ai o mentalitate de lider în viața de zi cu zi, dar mai ales în carieră.

Sursă poze: pixabay

DISTRIBUIE ARTICOLUL:
Articolul a fost vizionat de: 831 ori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *