Cum să-ți menții sânii fermi după naștere

Publicat de august 10, 2016 6:09 am

Sarcina este o perioadă de schimbări majore pentru corpul unei femei, începând de la creșterea și scăderea nivelului de hormoni până la mărirea și micșorarea sânilor. Indiferent dacă alegeți sau nu să alăptați, sarcina vă va schimba probabil dimensiunea, forma și poziția sânilor.

Ce se întâmplă cu sânii după sarcină și alăptare variază de la femeie la femeie. Pentru unele, volumul sânilor rămâne crescut, în timp ce pentru majoritatea, după naștere sânii revin la mărimea inițială sau se micșorează. Această modificare în dimensiune, împreună cu expansiunea și contracția pielii din jurul țesutului mamar, poate provoca deformarea întregii zone superioare a pieptului. Potrivit doctorului William T. Stoeckle, „problema cu sânii căzuți este, de obicei, o combinație a două aspecte: pierderea volumului sânului și pierderea elasticității pielii care ține țesutul mamar ferm”.

woman-1659570_1280

Cum se comportă pielea fiecărei femei în sarcină este determinat în mare măsură de genetică, dar sunt unele tehnici pe care oricine le poate aplica pentru a ajuta la prevenirea lăsării pielii și la refacerea sânilor după sarcină.

Purtați sutienul potrivit în timpul sarcinii. Poate va fi necesar să investiți în câteva dimensiuni diferite în decursul celor nouă luni, deci nu cumpărați prea multe într-o singură dimensiune. În schimb, fiți pregătite să aveți măsura potrivită în fiecare trimestru, astfel încât sânii să fie susținuți în mod adecvat în fiecare perioadă. De asemenea, ați putea purta un sutien cu susținere lejeră pe timp de noapte, pentru a ține sânii sub control în timpul somnului.

Reduceți din greutate într-un ritm lent, după sarcină. Când vine vorba de perioada de slăbire, începeți încet. În graba de a ajunge înapoi în blugii de dinainte de sarcină, elasticitatea pielii poate fi afectată de întinderea rapidă în orice direcție. Un progres lent și constant va da pielii mai mult timp pentru a se recupera.

Hidratați-vă. Untul de cacao, untul de shea, uleiul de migdale sau o mare varietate de creme hidratante nedăunătoare sarcinii pot îmbunătăți elasticitatea, producția de colagen și rezistența generală a pielii. De asemenea, hidratarea prin masajul pieptului poate ajuta și la prevenirea și estomparea vergeturilor.

super-951190_1280

Faceți mișcare. Vechea teorie cu privire la mărirea bustului prin lucrarea toracelui superior este adevărată: pectoralii mai mari dau aspectul de sâni mai mari și mai ridicați. Întărirea mușchilor de bază și ai spatelui vă va îmbunătăți și postura.

Folosiți apă rece. O clătire simplă cu apă rece, după un duș cald, ajută pielea din jurul sânilor să se contracteze pentru un efect de lifting. Generații întregi de mame și bunici au folosit această metodă care acționează instant, dar are efect temporar.

Operația estetică. În funcție de țesutul mamar existent, puteți apela la un lifting (mastopexie) sau la o mărire prin implanturi. Dezavantajele chirurgiei sunt cele obișnuite: este invazivă, costisitoare, necesită timp de recuperare și va lăsa cicatrici. În schimb, beneficiul principal este acela că intervenția chirurgicală este cel mai eficient mod de a se îmbunătăți vizibil și permanent sânii.

Ai grijă de corpul tău și după sarcină, pentru ca acesta să revină la cum arăta înainte! Urmează sfaturile noastre pentru a avea sâni fermi și după sarcină și alăptare.

Sursa poze: pixabay

DISTRIBUIE ARTICOLUL:
Articolul a fost vizionat de: 9297 ori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *