Etapele obligatorii pentru o curățare corectă a tenului

Publicat de aprilie 14, 2016 7:49 pm

Îngrijirea corectă a tenului este cu atât mai necesară cu cât ne confruntăm cu din ce în ce mai mulți factori dăunători, cum ar fi poluarea, stresul sau produsele de îngrijire nepotrivite tipului de ten. Pentru o îngrijire completă, benefică tenului tău, nu e de ajuns doar să cumperi produse potrivite tipului tău de ten. Trebuie să le incluzi într-o rutină pe care să o respecți cu strictețe în fiecare zi; altfel, rezultatele nu vor fi cele dorite.

32414825950_159ce5ff33_z

 

Această rutină trebuie să includă în principal trei etape: curățarea, tonifierea și hidratarea tenului. În plus, de două ori pe săptămână, e ideal să incluzi și o exfoliere în rutina ta. În fiecare caz, trebuie să te asiguri că folosești produsele potrivite tenului tău.

Curățarea se face dimineața și seara și reprezintă primul pas. Implică două produse: un demachiant (preferabil loțiune, nu șervețele) și un gel de curățare. Astfel, scapi de murdărie, exces de sebum și machiaj – motiv pentru care nu trebuie să sari peste acest pas, în special seara. Trebuie să cureți machiajul pentru a lăsa pielea să respire. În ambele cazuri, aplică loțiunea direct pe ten, folosind mișcări circulare. Înainte de a folosi gelul de curățare, umezește fața cu apă călduță, iar la final, clătește din abundență cu apă rece, pentru a închide porii.

După curățarea tenului, îți recomand să folosești o loțiune tonică. Beneficiile acesteia diferă în funcție de produs, dar și de tipul de piele pentru care trebuie folosit. Proprietățile principale ale acestei loțiuni sunt următoarele: curăță urme de machiaj și de loțiune de curățare rămase pe piele; relaxează tenul; netezește pielea; reduce roșeața pielii. Aplică pe ten cu ajutorul unui disc demachiant, folosind mișcări circulare; evită zonele sensibile, cum ar fi ochii și buzele.

La final, urmează hidratarea tenului. Poți alege creme, loțiuni sau geluri, însă rezultatul va fi același: pielea va fi hidratată, netedă la atingere și relaxată. Din nou, aplică folosind mișcări circulare și masând ușor pielea. Alege produse care oferă protecție împotriva razelor solare; cele mai bune sunt produsele cu SPF 25 sau mai mult.

15454431749_6a22ed6949_o

 

De două ori pe săptămână, e bine să folosești și un exfoliant, pentru a curăța pielea de celulele moarte și a evita probleme cu acneea sau tenul gras, uleios. Alege un produs care să fie blând cu tenul tău și nu exagera cu frecarea. După ce te-ai demachiat, aplică exfoliantul și masează tenul ușor, timp de 40-60 de secunde. Va ajuta tenul să se regenereze, astfel că va fi neted și luminos.

Pe lângă aceste etape necesare pentru îngrijirea tenului, poți include altele, în funcție de necesitățile tale. Dacă ai probleme cu acneea, include un tratament după ce ți-ai curățat și tonifiat tenul. Iar dacă folosești produse speciale cu efect anti-îmbătrânire sau împotriva ridurilor, aplică-le după ce ai hidratat tenul – sau caută un produs de hidratare care să aibă și proprietăți anti-îmbătrânire! O dată pe săptămână, ideal în week-end, poți aplica și o mască facială, cumpărată sau preparată acasă.

Nu uita că toate produsele trebuie să fie potrivite tipului tău de ten pentru a te bucura de rezultate bune. În plus, evită să-ți atingi fața prea des, mai ales când ești afară, iar mâinile sunt murdare; schimbă des prosopul de față; și curăță constant pensulele de machiaj.

Odată ce ai început o astfel de rutină, asigură-te că o respecți în fiecare zi! Tenul are nevoie de o îngrijire constantă pentru a se obișnui cu produsele folosite și pentru ca acestea să acționeze asupra lui. Vei vedea că după 40-60 de zile, tenul tău va arăta mai bine ca niciodată: curat, neted, radiant și sănătos!

Sursă poze: flickr.

DISTRIBUIE ARTICOLUL:
Articolul a fost vizionat de: 753 ori.

Comentariile sunt închise.