Filme de Crăciun pe care să le (re)vezi cu cei dragi

Publicat de decembrie 17, 2017 9:26 pm

Nu există perioadă mai festivă decât Crăciunul, care de-a lungul timpului a devenit decorul multor filme, clasice sau moderne, filme ce au încântat publicul prin atmosfera caldă și plină de zâmbete. Când bradul este gata împodobit, luminițele sclipesc și și aromele de lichior de ouă sau ciocolată caldă ne îmbie, acesta este momentul potrivit de a vedea sau revedea unele dintre cele mai bune filme de Crăciun ale tuturor timpurilor.

luggage-930768_640

It’s a Wonderful Life (1946) – O viață minunată

Cel mai iubit actor de la Hollywood colaborează cu regizorul favorit al Americii pentru a da naștere unuia dintre cele mai populare filme din întreaga lume. O viață minunată este filmul care te umple de bună-dispoziție. În rolul principal, inegalabilul James Stewart ca George Bailey, omul care primește cel mai frumos dar de Crăciun. Cu o distribuție remarcabilă, din care fac parte Donna Reed și Lionel Barrymore, această minunată poveste de Crăciun este regizată de nemuritorul Frank Capra și rămâne unul dintre filmele favorite ale tuturor timpurilor, atât în viziunea publicului, cât și în opinia criticilor de film.

Miracle on 34th Street (1947) – Miracolul din Strada 34

Kriss Kringle e în oraș, un bătrânel simpatic care se potrivește perfect descrierii moșului de la Polul Nord. Și pentru că marele magazin Cole’s avea nevoie de un Moș Crăciun iar el se potrivea perfect „descrierii postului” devine în scurt timp cel mai iubit om din New York. Susan, o fetiță drăgălașă, și mama ei, manager la Cole’s, par a fi singurele care nu cred în Moș Crăciun. Nici managerii magazinul concurent nu cred și chiar înscenează moșului comiterea unei infracțiuni pentru a fi arestat sau închis într-un ospiciu. Dar, așa cum știm cu toții, Moș Crăciun există, așa cum și Dumnezeu există, iar de Crăciun mai mult ca oricând e timp pentru miracole.

Holiday Inn (1942) – Hanul melodiilor

La un han deschis doar în timpul sărbătorilor de iarnă, doi parteneri de scenă – Jim Hardy, compozitor și interpret, și dansatorul Ted Hanover se luptă pentru dragoste. Amândoi sunt îndrăgostiți de frumoasa lor parteneră, Linda. Cine va învinge?

The Shop Around the Corner (1940) – Magazinul de după colț

S-a numărat printre cele mai bune zece filme ale anului 1940. Când inimosul patron al magazinului Matuschek’s, care-i poartă numele, o angajează pe Klara Novak, nici ea, nici Alfred Kralik, alt angajat, nu-i pot reprima o profundă antipatie reciprocă. Fiecare dintre ei are în gând un model; fără să știe unul de acțiunile celuilalt, amândoi corespondează la post-restant cu cineva. În realitate, s-au îndrăgostit de persoana cealaltă, căreia nu-i cunosc nici măcar numele… Ecranizare a piesei lui Nikolaus Laszlo.

How the Grinch Stole Christmas (2000) – Cum a furat Grinch Crăciunul

Lumea încântătoare din „Dr. Seuss’ How The Grinch Stole Christmas” se trezește la viață pe marele ecran. Respins de micile creaturi din Whoville și ducând o viață singuratică și plină de invidie, Grinch i-a urât dintotdeauna pe pe locuitorii acestui oraș. Acest lucru este mai accentuat de Crăciun când toată lumea face zgomot de fericire, toți sunt plini de sentimentalisme și de materialism risipitor. Când micuța Cindy Lou vrea să îl invite pe Grinch la festivități, dar acest lucru se termină cu umilirea lui, Grinch va meșteri un plan diabolic de a le strica tuturor sărbătorile.

 

Sursă poză: pixabay.

DISTRIBUIE ARTICOLUL:
Articolul a fost vizionat de: 578 ori.

Comentariile sunt închise.