Gogosari in otet. Reteta din camara bunicii.

Publicat de septembrie 25, 2019 11:05 am

Gogosarii in otet pot fi preparati destul de usor, insa este foarte important sa gasesti reteta potrivita gustului tau. Asa cum niciodata nu se da gres cu preparatele traditionale, cea mai practica si gustoasa reteta este reteta din camara bunicii. Cu totii oferim credibilitatea cea mai mare retetelor cu provenienta din generatii in generatii, tocmai pentru ca am fost obisnuiti de mici cu delicatese fara E-uri si conservanti.

reteta gogosari murati toochic

Ingrediente:

1 Kg otet de 9 grade

1 Kg zahar

3 Linguri sare

Ingrediente folosite pentru 10 Kg de ardei cantariti cu tot cu codite

 

Mod de preparare:

Gogosarii se spala si se taie in 2 – 3 parti in functie de marimea fiecarui ardei. Se aseaza bucatile de gogosari in borcane.

Intr-un vas separat se pregateste ca un fel de saramura din ingredientele expuse mai sus, impreuna cu doua foi de dafin si cateva boabe de piper.

Vasul se pune la foc mic si se amesteca incontinuu pentru a nu – si schimba culoarea din cauza otetului. Cand compozitia s – a fiert in clocot, se opreste focul si se toarna peste bucatile de gogosari frumos aranjate in borcane, apoi se capseaza cu capace si se tin invelite intr-o cuvertura pana a doua zi.

reteta gogosari

Gogosarii in otet se pot depozita in camara sau intr-un loc racoros si degustati cam dupa o perioada de minim 30 de zile.

DISTRIBUIE ARTICOLUL:
Articolul a fost vizionat de: 115 ori.

Comentariile sunt închise.