Idei pentru o lună de miere deosebită cu buget redus

Publicat de decembrie 4, 2017 8:29 pm

Nu toată lumea are un buget nelimitat când vine vorba despre cheltuielile de nuntă, dar asta nu înseamnă că nu te poți bucura de o lună de miere fabuloasă. Există multe destinații unde te poți bucura de peisaje extraordinare, experiențe culinare deosebite, relaxare și explorare.

wedding-1984208_640

Grecia are mai multe de oferit decât se știe din filme. Poți alege să explorezi istoria, să te relaxezi pe minunatele ei plaje, să cutreieri satele liniștite sau să te distrezi în orașe. Grecia cuprinde 6000 de insule răspândite în Marea Egee și Marea Ionică, dintre care doar 227 nu sunt locuite. Arhipelagul grecesc ocupă 7.500 kilometri din cei 16.000 kilometri de litoral. Este locația ideală pentru tinerii căsătoriți pentru o lună de miere la prețuri avantajoase, unde se pot bucura de ospitalitate, de mici orașe pitorești și de savoarea preparatelor culinare grecești, toate acestea acompaniate de infinita mare albastră.

Pentru o lună de miere exotică la prețuri avantajoase, Tailanda oferă mai multe posibilități. Este greu să te rezumi la una singură. Stațiunile de la plajă, Aonang sau Railay (Krabi), pot fi punctul de plecare pentru island hopping și îți oferă ocazia de a descoperi paradisurile tropicale din Marea Adaman.  Tailanda te farmecă prin plajele sale albe, recifuri de coral, peșteri, cascade și insule nepopulate. Este o destinație de vis pentru cuplurile de aventurieri. Noiembrie și februarie sunt lunile cele mai potrivite pentru a vizita această țară.

sunset-1822585_640

Punta Cana din Republica Dominicană este o altă destinație de vis pentru o lună de miere, lunile de iarnă, decembrie-martie, fiind cele mai indicate pentru călătorit aici la temperaturi confortabile de 25°C.  Acest paradis insular te farmecă prin peisajele sale incredibile, cu nisip alb, fin și ape clare, turcoaz.

Irlanda a devenit o destinație avantajoasă la preț în ultimii doi ani. Dublin rămâne totuși o destinație mai scumpă decât restul țării, îndeosebi coasta de vest care oferă priveliști ce îți taie respirația, cu sate liniștite, relief modelat de vânt și plin de un verde care pare infinit. În aceste părți ale Irlandei te poți bucura de ospitalitatea localnicilor, de cultura muzicală înfloritoare și de frumusețea sălbatică a naturii.

Portugalia este o altă destinație care atrage călători din toate colțurile lumii, având un farmec aparte bine păstrat: castele vechi, plantații de măslini, sate pescărești pline de culoare și cartiere urbane moderne, toate acestea fiind completate acum cu stațiuni pe plajă și unele dintre cele mai bune terenuri de golf din lume. O săptămână la un hotel de cinci stele în Lisabona concurează cu două nopți de cazare la un hotel de lux în oricare altă capitală europeană.

România poate fi și ea o destinație pentru luna de miere dacă nu ați descoperit deja tărâmurile noastre de poveste. O excursie în diferite colțuri ale țării este o oportunitate de a vizita Cazanele Dunării, peștera cu ghețarul Scărișoara, Lacul Sfânta Ana, Cimitirul Vesel de la Săpânța, mănăstirile din Bucovina, Transfăgărășanul sau Transalpina. Puteți face din această excursie o aventură completă dacă alegeți să călătoriți cu cortul sau cu o rulotă și astfel să vă bucurați din plin de tot ce poate oferi natura.

Sursă poze: pixabay.

DISTRIBUIE ARTICOLUL:
Articolul a fost vizionat de: 1126 ori.

Comentariile sunt închise.