Interviu cu Mihaela Rotaru, make-up & beauty expert de peste zece ani

Publicat de noiembrie 11, 2019 8:36 am

Mihaela Rotaru este make-up & beauty expert de peste zece ani, formator si fondatoarea scolii de beauty roTTaru, iar in cei 7 ani de cand preda cursuri de make-up, a format peste 700 de make-up artisti deveniti astazi profesionisti.

TC: Mihaela, spune-ne cum a inceput aceasta pasiune? Cum ai decis ca vrei sa fii make-up artist?
MR: Am avut dintotdeauna o inclinatie catre frumos, in special spre aspectul fizic al oamenilor. Ulterior am sesizat ca imi plac culorile si ma atragea tot ceea ce tinea de infrumusetare. Mai tarziu, am avut sansa sa urmaresc lucrarile catorva make-up artisti, iar astfel mi-am dat seama ca este ceea ce imi doresc sa fac. Acum nu m-as putea imagina facand altceva.

TC: Dar cum ti-a venit ideea sa predai make-up?
MR: Pentru mine a fost ca o continuare fireasca; am fost mereu un bun comunicator, deci nu mi-a fost greu sa dau mai departe din cunostintele pe care le-am acumulat.

TC: Ce sfaturi ai avea pentru cineva care isi doreste sa devina make-up artist?
MR: Am zilnic de-a face cu aceasta categorie de oameni, prin prisma studentilor mei. Domeniul machiajului profesional este complicat deoarece este un unul artistic, iar joburile nu vin la fel de usor ca in alte domenii. Este nevoie de multa perseverenta, iar daca asta isi doresc cu adevarat sa faca, sfatul meu este sa nu renunte niciodata si sa exerseze foarte mult, iar succesul va aparea in cele din urma.

TC: Ce produse nu iti lipsesc niciodata din poseta?
MR: Rujul si pudra

TC: Care este produsul cosmetic de care nu te-ai putea lipsi?
MR: Crema de fata cu SPF

TC: Care sunt cele mai frecvente greseli de make-up pe care le fac femeile?
MR: Alegerea gresita a culorii fondului de ten si conturarea gresita si excesiva a sprancenelor.

TC: Este nevoie de talent pentru a deveni make-up artist?
MR: Primesc adesea aceasta intrebare, si daca la inceputul carierei mele credeam ca este imposibil sa devii make-up artist fara talent, astazi, dupa sapte ani de predat, am vazut cazuri concrete care au facut performanta fara sa aiba inclinatii artistice, dar muncind foarte mult.

Detalii aici.

Mihaela Rotaru ne invata cum sa realizam corect un machiaj de seara smokey eyes. Vezi aici pas cu pas.

DISTRIBUIE ARTICOLUL:
Articolul a fost vizionat de: 241 ori.

Comentariile sunt închise.