Jurnal de călătorie: Budapesta (II)

Publicat de iunie 26, 2016 5:40 pm

Prima parte

A doua zi, ne-am bazat pe mașină (mică notă: a fost un city break slash road trip, ne-am dus și întors cu mașina) pentru a ajunge la punctele turistice pe care doream să le vizităm. Prima oprire a fost la Grădina Zoologică și Botanică din Budapesta (puncte de reper: străzile Dozsa Gyorgy, Allatkerti).

DSC00538 zoo

Am fost plăcut surprinși de cât de mare și bine-îngrijită este, precum și de varietatea de animale: canguri, girafe, elefanți, ursuleți koala, hipopotami, precum și o varietate bogată de păsări, maimuțe și reptile, toate în spații amenajate ca habitatul lor natural. Se remarcă și prin faptul că poți interacționa direct cu câteva animale, și poți cumpăra mâncare sau apă pentru acestea.

budapest 1

Am dorit să vizităm Muzeul de Arte Frumoase, aflat în apropiere, însă din păcate acesta este închis pentru renovări până în martie 2018. Ne-am pozat la Monumentul Mileniului aflat în centrul esplanadei din Piața Eroilor, dar și cu denumirea orașului, literele mari fiind amplasate tot în piață, în fața monumentului.

Ulterior, am condus spre Podul Arpad, pentru a ajunge pe insula Margareta. Reprezintă o oază de verdeață și relaxare, perfectă pentru cupluri, sportivi, familii. În cazul în care îl includeți pe listă, puteți lua mâncare sau sandvișuri gata făcute, pentru a organiza un picnic!

budapest 3

 

Altfel, sunt obiective de vizitat și pe insulă: un turn de apă, o cascadă aflată într-o grădină japoneză, Monumentul Centenarului, ruinele bisericilor Franciscane și Dominicane, Biserica Sf. Mihail, dar și o fântână muzicală și o piscină acoperită. Noi am apucat să facem doar o plimbare de o oră, însă chiar și aceasta a meritat!

Seara s-a încheiat cu o vizită finală în mall și o cină la un restaurant-pub situat în apropierea hotelului, cu ospătari super-simpatici și o atmosferă prietenoasă: Aranyhíd Étterem Söröző, la adresa Hegyalja 64. Din nou, am servit un gulaș delicios (nu că ne-am fi așteptat la altceva), precum și alte preparate tip fast food foarte gustoase: o pizza pe blat subțire, cu măsline și mozzarella, și pui cu susan și sos de miere și muștar, cu garnitură de chifteluțe de cartofi. Cu băuturi, costul a fost până în 20 de euro.

Desigur, mai sunt multe de vizitat care poate nu s-ar încadra într-un city break de două zile (cum ar fi muzeele sau o croazieră pe Dunăre). Însă am reușit să punctez majoritatea punctelor-cheie de atracție din Budapesta și astfel, recomand o planificare atentă, în care să incluzi cât mai multe din obiectivele menționate!

Așadar, vara această dă o fugă până la Budapesta, pentru a servi gulaș, a savura un pahar de Tokaji și a admira Dunărea și arhitectura minunată a orașului!

DISTRIBUIE ARTICOLUL:
Articolul a fost vizionat de: 991 ori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *