Lucruri mai putin stiute despre ingrijirea dintilor

Publicat de octombrie 28, 2019 8:03 am

Igiena orală riguroasă și vizitele regulate la stomatolog vă vor ajuta să vă mențineți gingiile și dinții sănătoși pentru multă vreme. Dacă faceți parte din categoria pacienților isteți și chivernisiți, dornici mai degrabă să prevină apariția problemelor de sănătate dentară decât să le trateze după ce acestea s-au instalat, iată câteva sfaturi utile din partea #Lifedentiștilor noștri.

Primul lucru de care va trebui să țineți cont, poate cel mai important, este să vă periați temeinic dinții de cel puțin de două ori pe zi, însă ideal ar fi să-i spălați după fiecare masă sau gustare pe care o luați în timpul zilei. Apoi mai contează să vă alegeți o periuță cu un cap mic pentru un acces mai bun la dinții din spate, însă nu vă periați dinții cu mișcări prea viguroase sau cu o perie prea tare. O periuță de dinți medie va fi mult mai blândă cu gingiile dumneavoastră. Așa nu vă veți răni în timpul periajului, deci gingiile nu vor sângera.

Alt aspect de care va trebui să țineți cont este alegerea pastei de dinți potrivite. Specialiștii clinicii Life Dental Spa vă recomandă să folosiți paste din ingrediente naturale, pe care le găsiți mai ales în magazinele naturiste. Pastele de dinți din comerț conțin multe substanțe toxice, cum ar fi, de pildă, triclosanul, care este o substanța ce se găsește și în detergenți, în săpunurile lichide sau în deodorante. Triclosanul este înzestrat într-adevăr cu puternice proprietăți antibacteriene și antifungice, dar e asociat și cu multe probleme de sănătate – poate duce la apariția cancerelor și poate fi un perturbator endocrin redutabil. Citiți cu atenție prospectele, pentru că triclosanul se folosește în mărcile cele mai cunoscute de pastă de dinți.
Daca va hotarati sa alegeti variantele naturiste pentru produsele de ingrijire orala, atunci e bine sa stiti ca exista si paste de dinti fara fluor- pentru toti cei care au inima indoita afland controversele ce planeaza asupra acestei substante. In ultima perioada s-a tot discutat despre un potential toxic al fluorului, astfel incat, daca va doriti sa eliminati aceasta grija, puteti opta si pentru produse de igiena orala fluoride-free.

Deci, folosiți o pastă naturală, nu vă zgârciți atunci când ungeți periuța cu pastă de dinți și nu uitați că un periaj corect trebuie să dureze între două și trei minute. Și e important să fiți consecvent, adică să vă spălați dinții zi de zi, cu mișcări lente și blânde, dinspre gingie inspre marginea libera a dintilor.

De asemenea, deloc de neglijat în prevenția problemelor dentare este adoptarea unui stil de viață sănătos. Desigur, dacă vă vom sfătui acum să renunțați de tot la băuturile acide, cum ar fi cele răcoritoare sau la sucurile de fructe, și la alimentele bogate în zahăr, poate că mulți cititori vor renunța mai degrabă la această lectură decât la obiceiurile păguboase, așa că sfatul nostru ar fi doar să limitați consumul acestor alimente. Nu de alta, dar acizii alimentari dizolvă mineralele din smalțul dinților, provocând găuri – cariile, care pot deveni tot mai adânci, iar bacteriile existente în mod normal în gura dumneavoastră se vor hrăni cu zaharurile pe care le ingerăm, preschimbându-le în acizi.

Un alt aspect important ar fi să fiți grijulii cu dantura dumneavoastră. Protejați-vă dinții de răni. Purtați o mască de protecție pentru gură sau o cască cu fața complet acoperită atunci când jucați un anumit sport, mai ales dacă este unul de echipă. Și folosiți-vă dinții doar pentru a mesteca. Dacă veți crăpa nuci cu ei sau dacă veți desface diverse capace cu dinții, riscați să îi spargeți sau să vă răniți gingia.

Specialiștii Life Dental Spa vă sfătuiesc să mergeți la stomatolog pentru verificări periodice și periaj profesional din șase în șase luni. De asemenea, trebuie să vă vizitați medicul stomatolog oricând aveți o problemă dentară, cum ar fi, de pildă, o durere de dinți sau sângerarea gingiilor. Programați-vă chiar acum pentru o consultație aici. #Lifedentiștii noștri, adepții stomatologiei holistice, folosesc tratamente minim-invazive și prietenoase cu organismul, grație tehnologiei de ultimă generație a laserului dentar.

DISTRIBUIE ARTICOLUL:
Articolul a fost vizionat de: 84 ori.

Comentariile sunt închise.