Machiaj de seara smokey eyes

Publicat de noiembrie 1, 2019 11:22 am

Este unul dintre cele mai folosite tipuri de machiaj, fie pe catwalk, producţii video, covorul roşu sau în cadrul oricărui eveniment de seară. Pe cât de simplu, pe atât de elegant şi de efect este. Versatil şi adaptabil la orice morfologie de ochi, indiferent de vârstă sau statut, acest machiaj este dorit de către orice femeie care are curaj să încerce machiaje mai pronunţate.

Există multe moduri prin care putem face un machiaj smokey eyes, însă cel mai popular mod este prin accentuarea pleoapei superioare şi a celei inferioare într-o culoare de gri – negru fumuriu pe care o estompăm spre arcadă. Odată cu evoluţia din domeniu, au apărut nenumărate trenduri, astfel că se poate realiza în mai multe culori şi combinaţii de culori, cu condiţia ca acestea să fie saturate.

Primul pas este demachierea, apoi tonifierea şi hidratarea tenului.

Pe pleoapa pregătită cu un corector urmat de fixarea cu pudră, aplicăm un fard de culoare maro, în textură mată.

Ulterior, conturăm baza genelor superioare şi intern inferioare cu eyeliner de culoare neagră, după care se difuzează, cum spuneam, spre arcadă. Se fixează cu fard negru, difuzându-l înspre pliul pleoapei.

Fiind un machiaj de seară, fondul de ten poate fi ales în funcţie de nevoile tenului, de rezultatul dorit, dar şi de rezistenţa pe care ne-o dorim.

Sprâncenele vor fi accentuate discret, într-o nuanţă mai desaturată, pentru a nu aspri aspectul privirii şi apoi vom machia pleoapa inferioară cu aceleaşi culori pe care le-am folosit pe pleoapa superioară.

Folosim un ruj in nuante de nude, intrucat accentual trebuie sa ramana pe zona ochilor.

Preluare din cartea “Frumoasa cu orice chip – Ghidul de frumusete al femeii moderne”, scrisa de Mihaela Rotaru.
In carte se regasesc informatii complete despre ingrijirea pielii, produse de machiaj si ingrijire, noua tipuri de machiaj explicate cu poze step-by-step, precum si sfaturile mai multor specialisti reputati: Daniela Taher – medic specialist dermatologie, Radu Voicu – medic primar chirurgie plastica si reparatorie, Alexandru Radian – medic stomatolog, Cori Gramescu – coach de lifestyle si nutritie, si multi altii.

Cartea poate fi comandata aici: https://rottaru.com

Afla aici pasii pentru un machiak perfect.

DISTRIBUIE ARTICOLUL:
Articolul a fost vizionat de: 369 ori.

Comentariile sunt închise.