Machiajul bronze: pasii pentru un make-up perfect

Publicat de octombrie 11, 2019 10:36 am

Cine poate spune că nu iubeşte vacanţa, soarele, briza mării, rochiile vaporoase şi minunatul bronz auriu care ne face să arătăm superb fără pic de machiaj pe faţă? Probabil nimeni, dar cum aproape tot ceea ce este la superlativ nu durează mult timp, cam la fel se întâmplă şi cu vara în Europa, implicit şi cu mult râvnitul bronz auriu, care se pierde destul de repede dupa trecerea verii. Vestea bună este că nu trebuie să ne îngrijorăm, putem pastra acelasi aspect auriu al pielii si toamna, daca ne achiziţionăm câteva produse de machiaj şi ne însuşim tehnicile potrivite de aplicare.

Primul pas este demachierea, apoi tonifierea şi hidratarea tenului.

Vom crea o bază pentru pleoape, formată din corector, urmat de fixarea cu pudră, iar pliul pleoapei îl vom machia cu un fard în textură mată, de culoare maro-roşcat, pe care îl vom estompa înspre arcadă.

Pe pleoape folosim culori sidefate sau perlate în nuanţe calde de auriu, arămiu, portocaliu, maro sau verde auriu, iar conturul ochilor nu trebuie să fie foarte evident. În acest caz, am ales un arămiu care va scoate în evidenţă culoarea naturală a ochilor modelului.

Aplicăm un creion de culoare maro, foarte fin, la baza genelor, pe care îl fixăm apoi cu fard în aceeaşi culoare.

Pentru un ten ca sărutat de soare, avem nevoie de un fond de ten cu acoperire mare, care poate fi cu un ton mai închis decât pielea noastră naturală. Corectorul trebuie să fie adaptat la culoarea pe care o avem pe faţă, cu un ton sau două mai deschis decât fondul de ten, iar pudra în aceeaşi nuanţă cu fondul de ten.

Ne vom folosi de un bronzer pe care îl aplicăm în zona frunţii, a nasului, a mandibulei şi a bărbiei – zonele care se bronzează prima dată atunci când ne expunem la soare.

Cu acelaşi bronzer, vom contura şi zona de sub pomeţi, pentru a crea efectul de pomeţi mai proeminenţi, dar şi zonele osoase de pe decolteu.

Aplicăm un blush de culoare arămie şi un iluminator discret sub formă de spray, pe centrul feţei, decolteu şi pe partea superioară a pomeţilor.

Conturăm sprâncenele.

Folosim mascara negru sau colorat, potrivit culorii fardului de pleoape ales. În cazul acesta, am ales unul negru.

Rujul trebuie să fie în ton cu restul machiajului, de preferat în texturi lucioase sau chiar umede, de tip gloss. În acest caz, am ales un ruj arămiu, în textură sidefată.
Machiajul bronze se poate realiza şi în cazul tenurilor deja bronzate, după aceleaşi reguli.

In cartea despre machiaj a Mihaelei Rotaru “Frumoasa cu orice chip”, se regasesc o multitudine de informatii despre machiaj si ingrijirea pielii. Cartea poate fi comandata aici: https://rottaru.com/carte/vrei-sa-fii-frumoasa-cu-orice-chip/

MIHAELA ROTARU
Make-up artist & Teacher – scoala roTTaru: https://rottaru.com/
Permanent Make-up & Microblading Expert
Eyelash & Eyebrows Stylist
Fondator scoala roTTaru
Autor carte “Frumoasa cu orice chip”
Fondator beauty studio Machiozaria

Mihaela Rotaru este fondatorul scolii Rottaru, proiect ce a luat nastere in urma experientei bogate de 7 ani ca profesor de machiaj si 10 ani ca beauty expert, timp in care a format peste 500 de studenti deveniti astazi specialisti de succes pentru branduri consacrate, televiziuni, saloane de infrumusetare, industria modei sau pe cont propriu.

Daca am reusit sa iti acaparam atentia, click aici pentru si mai multe idei de machiaj alese pe spranceana!

DISTRIBUIE ARTICOLUL:
Articolul a fost vizionat de: 259 ori.

Comentariile sunt închise.