Mituri despre dietele de slăbit

Publicat de aprilie 2, 2016 6:42 pm

În general noi, femeile, suntem foarte atente la ceea ce mănâncăm și în mod sigur fiecare a încercat la un moment dat un anumit regim, fie el pentru slăbit sau detoxifiere. Pe lângă beneficiile pe care ți le poate oferi un asemenea regim, se pot strecura și câteva greșeli destul de des întâlnite. De aceea, atunci când te decizi să urmezi una dintre dietele de slăbit, trebuie să te informezi foarte bine în legătură cu ceea ce presupune pentru organismul tău o asemenea schimbare. Este cunoscut faptul că schimbările drastice nu sunt suportate foarte bine, iar uneori se pot dovedi chiar periculoase, contrar așteptărilor unei diete care s-ar presupune că trebuie să te ajute.

background-2554_1280

Iată căteva mituri despre dietele de slăbit care te pot ajuta să faci o alegere corectă în privința regimului pe care să-l urmezi.

Mit: mâncatul după ora 20:00 îngrașă

Adevărul: Caloriile de pe parcursul întregii zile sunt cele care, la sfărșit, contează și se depun. Desigur, nu este indicat să mănânci chiar înainte de culcare, dar o cină ușoară, cu puține calorii este mult mai recomandată decât să te înfometezi. Cert este că programul nu permite tuturor să ia cina înainte de ora 20:00, iar corpul nostru digeră la fel indiferent de momentul zilei. Trebuie să ții cont și să alegi mâncărurile nutritive și naturale în detrimentul celor de tip fast-food, chiar dacă cele din urmă sunt la tot pasul.

Mit: pastele îngrașă

Adevărul: La fel ca în cazul mitului anterior, cantitatea și numărul caloriilor unei mese sunt cele care fac diferența. Caloriile în plus sunt cele care îngrașă, indiferent de sursa de unde provin. Este foarte important să ții un jurnal aproximativ al meselor tale, iar dacă dorești să slăbești poți începe făcând mai multă mișcare și reducând din numărul caloriilor, nu din cel al alimentelor. Dieta trebuie să fie diversificată, pentru a putea beneficia de toți nutrimenții esențiali.

 

pasta-527286_1280

Mit: dietele de slăbit reprezintă cea mai rapidă metodă pentru slăbit

Adevărul: Rapidă, dar nu permanentă. Kilogramele pierdute rapid, cu un regim urmat doar pe o perioadă scurtă de timp, te vor ajuta pe termen scurt. Atunci când vei reveni la vechile obiceiuri, la fel vor face și kilogramele de care ai scăpat. Soluția este să faci o schimbare graduală către o alimentație mai sănătoasă și un program de care corpul tău are nevoie constant, nu ocazional.

Mit: mâncărurile dietetice te ajută să slăbești

Adevărul: Dacă anumite mâncăruri sunt fără grăsimi sau fără carbohidrați, nu înseamnă neapărat că sunt și fără calorii. Alimentele prelucrate, care par a fi fără grăsimi, pot avea cel puțin la fel de mule calorii, datorită altor ingrediente (făină, zahăr, sare) adăugate pentru a le îmbunătăți gustul. Verifică de fiecare dată informațiile nutriționale și alege varianta cât mai naturală. Vei constata că, în unele cazuri, diferența nu este atât de mare și este preferabilă o cantitate mai mică dintr-un produs de calitate, nutritiv, decât o cantitate mai mare dintr-un produs îndoielnic.

Mit: toate mâncărurile grase îngrașă

Adevărul: Din nou, este vorba de cantitate și calitate. Grăsimile sunt necesare organismului, dar nu în exces. Acestea ajută la absorbția unor vitamine și nutrimenți, iar în același timp vei simți sătulă și vei mânca mai puțin per total.

pizza-329523_1280

 

Sunt foarte multe mituri despre dietele de slăbit; astfel, concluzia este că echilibrul reprezintă cel mai bun regim pentru o viață sănătoasă și un corp suplu. Cu cât vei realiza asta mai repede și vei acționa, cu atât rezultatele nu vor întărzia nici ele să apară. Informează-te în legătură cu dietele de slăbit care ți se potrivesc și adaptează-le la nevoile tale, fără să cazi în extreme. Înfometarea sau limitarea la anumite alimente nu te va ajuta pe termen lung ci din contră, îți poți da metabolismul peste cap. Fă o alegere numai după ce ai studiat temeinic dietele de slăbit și evită clișeele din acest domeniu; fiecare om poate răspunde diferit la un anumit regim.

Sursă poze: pixabay

DISTRIBUIE ARTICOLUL:
Articolul a fost vizionat de: 636 ori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *