Patru obiceiuri la care să renunți, dacă vrei să previi îmătrânirea pielii!

Publicat de noiembrie 21, 2017 6:49 pm

Când tenul îmbătrânește, pielea își pierde fermitate, dar, odată cu ea, și tu îți pierzi încrederea în tine! De aceea, ar fi bine să știi la ce obiceiuri să renunți dacă vrei să încetinești procesul de îmbătrânire și să previi apariția ridurilor.

Potrivit Dianei Marandiuc, trainer Naturys România, procesul de îmbătrânire al pielii este determinat în proporție de 30% de factori intrinseci, genetici și 70% de cei extrinseci precum factorii de mediu, alimentație și activitatea hormonală.

mituri despre ingrijirea tenului

Pe lângă cremele de îngrijire și loțiunile care te ajută să previi apariția ridurilor, Diana Marandiuc, trainer Naturys România, îți recomandă să renunți la 4 obiceiuri, pe care probabil le faci zilnic, fără să te gândești la efectul pe care îl au asupra pielii tale:

Când te demachiezi fii atentă la mișcările pe care le folosești
„Demachierea trebuie să se facă delicat, cu mișcări de suprafață, fără agresare mecanică” spune Diana Marndiuc, trainer Naturys România. Mai mult decât atât, demachierea se realizează cu un produs care să aibă un pH apropiat cu cel al pielii tale.
Printre ingredientele pe care demachiantul nu trebuie să le conțină, se mai numără și alcoolul și alte ingrediente de origine petrochimică. Aceste ingrediente vor conduce, în timp, la deshidratarea temporală a pielii și vor accentua ridurile fine.

Razele UV și foto – îmbătrânirea îți afectează sănătatea pielii
Radiațiile ultraviolete distrug colagenul și provoacă acumulări de elastină. Între fibrele de colagen se produce o disfuncție care generează o cantitate mare de radicali liberi. Aceștia sunt dăunători pentru celulele pielii, afectând structura membranei celulare. Astfel fermitatea pielii va scădea, iar tenul va fi lipsit de strălucire.
Rezultatul final? Instalarea ridurilor și hiperpigmentarea cutanată. În orice anotimp, este ideal să folosești loțiuni cu protecție solară!

Zahărul – dușmanul unui ten frumos și luminos
Zaharurile nu sunt chiar cele mai bune prietene ale pielii. Chiar dacă gustul plăcut de ciocolată îți dă energie sau te ajută să te relaxezi dacă ai o zi mai stresantă, tenul tău este cel care va avea de suferit. Prin procesul de glicare moleculele de zahăr se atașează de proteinele din piele și provoacă malformații. Astfel apar lipsa de elasticitate și ridurile.

Fumatul are efecte negative și la nivelul pielii
Efectele negative ale fumatului asupra organismului sunt deja destul de cunoscute. Dar totuși, ce poate produce tutunul la nivelul pielii, astfel în cât să ai motive de îngrijorare? Ei bine, pielea fumătorilor va deveni cenușie și lipsită de vitalitate. De ce? Pentru că fiecare țigară va transforma oxigenul necesar pentru o piele luminoasă în dioxid de carbon.

produse ingrijirea parului
Acestea sunt niște obiceiuri simple și aparent banale, dar, odată ce ai renunțat la ele, te vei bucura de o piele hidratată, luminoasă, sănătoasă, dar mai ales mai fermă și mai tânără!

DISTRIBUIE ARTICOLUL:
Articolul a fost vizionat de: 455 ori.

Comentariile sunt închise.