Pregătiți pentru începerea anului școlar?

Publicat de septembrie 8, 2016 9:50 pm

Prima zi de școală este un moment foarte important și întâmpinat cu emoții atât de părinți, dar mai ales de către copii. Află cum să fii pregătită pentru prima zi de școală și ce presupune clasa 0.

Clasa pregătitoare vine în ajutorul copilului oferindu-i ocazia să se acomodeze treptat la noul mediu și a fi pregătit de avansarea în clasa I. De asemenea, pentru copiii care nu au fost la grădiniță este mult mai ușor să se acomodeze cu ce presupune școala și activitățile din cadrul acesteia.

school-1634755_1280

În acest timp cel mic socializează cu colegii, deprinde informații noi și se obișnuiește cu programul școlar. În clasa 0 nu se dau teme, note sau calificative și programul este unul lejer, de acomodare. Prin lipsa unei evaluări directe sunt evitate presiunile prea mari pentru copiii de această vârstă.

Cel mic va învăța să colaboreze cu colegii, va cunoaște deopotrivă copii și adulți din afara familiei, se va lucra la dezvoltarea gândirii logice și adaptarea la situații noi. Copilul va fi implicat în diverse activități creative, iar ora este structurată în perioade de învățare prin joc alternate cu joc liber.

education-908512_1280

Adaptându-se la noul program cel mic va căpăta abilități de gestionare a timpului, primirea și rezolvarea sarcinilor, va deveni mai responsabil și sociabil.

 

Pentru a te asigura că sunteți pregătiți pentru prima zi de școală, iată o listă cu rechizite pentru clasa pregătitoare:

✔ Ghiozdan;

✔ Caiete: tip I, dictando, matematică, muzică, cu foaie velină, bloc desen mic;

✔ Vocabular;

✔ Coperte cărți și caiete, etichete;

✔ Penar;

✔ Stilou și rezerve de cerneală, pixuri;

✔ Creioane negre și colorate, carioci;

✔ Gumă de șters, ascuțitoare, riglă;

✔  Acuarele, pensule, pahar de plastic;

✔ Foarfecă pentru hârtie;

✔ Lipici, hârtie creponată, hârtie glasată;

✔ Plastilină și planșă, carton colorat;

✔ Adidași, echipament sportiv.

✔ Cărți de colorat, cărți de povești.

board-1666644_1280

 

Pregătește-l pe cel mic pentru prima zi de școală răspunzându-i la întrebări și abordând cu entuziasm acest subiect, îndrumându-l să fie sociabil și să se comporte frumos cu cei din jur. Deși este un moment plin de emoție și tensiune, poți ajuta copilul să treacă mai ușor peste el având o atitudine pozitivă și încrezătoare. Cu siguranță și el arde de nerăbdare să-și cunoască viitorii colegi și să înceapă o nouă etapă din viața sa.

girl-1345800_1280

Succes în noul an școlar!

Sursă poze: pixabay

DISTRIBUIE ARTICOLUL:
Articolul a fost vizionat de: 1072 ori.

Comentariile sunt închise.