Remedii homeopate esențiale pe timp de iarnă

Publicat de decembrie 4, 2017 8:24 pm

Este sezonul răcelilor care vin însoțite de tuse, febră și congestie. Primul impuls este să tratăm aceste răceli cu medicamentele recunoscute din reclamele TV și care maschează simptomele răcelilor. Homeopatia este o alternativă valoroasă care poate stimula organismul să se vindece singur.

Homeopatia folosește multe substanțe din plante, minerale și animale care sunt diluate de mai multe ori și create pentru a declanșa un răspuns de vindecare în diferite situații. Petru a alege remediul corect, simptomele unei afecțiuni sunt potrivite cu simptomele tratate de un anumit remediu homeopat.

Iată câteva remedii care pot fi de ajutor în tratarea anumitor simptome de răceală, în funcție de complexitatea și gravitatea afecțiunii.

woman-698987_640

Congestia nazală apare când țesuturile nazale și vasele de sânge sunt umflate în exces cu fluid. Cel mai frecvent, poate fi provocată de gripă, răceală, alergia la praf, polen, păr de animale sau ca răspuns la iritanți precum fumul de tutun.

Un remediu folosit frecvent pentru congestia nazală care se accentuează la frig și este însoțită de voce nazală și mucus este Kali bichromicum. Pentru cazurile de nas înfundat doar pe o nară și mucus prezent doar ziua se recomandă Nux-vomica. Pentru uscarea căilor nazale, gurii și gâtului se poate folosi Sticta pulmonaria.

Tusea asociată cu răceala reprezintă apărarea naturală a organismului pentru a elibera căile respiratorii de mucus și alte substanțe iritante. Pentru tusea seacă și dureroasă care se manifestă prin dureri de cap și de piept și este înrăutățită la înghițire și la aplecarea capului este recomandat remediul homeopat Bryonia alba. Tusea uscată, care râcâie pe gât și este însoțită de infecție, laringită se tratează cu Phosphorous. Pentru tusea șuierătoare care îngreunează respirația se recomandă Antimonium tartaricum.  Pentru tusea care gâdilă gâtul și face expirația dificilă, cu episoade repetitive noaptea se recomandă Causticum.

thermometer-869392_640

Febra apare ca rezultat al unor factori externi precum infecțiile sau din cauza factorilor interni precum afecțiunile autoimune și este răspunsul natural defensiv al organismului. Pentru adulți, febra de până la 38.8°C nu este foarte gravă, dar pentru copii mici și bătrâni sau pentru cei cu boli grave este un semnal de alarmă și trebuie consultat medicul.

Pentru febra care apar imdeiat după expunerea la aer rece sau vânt, care se agravează nopatea, care se ameliorează temporar stând în șezut și resprând aer proaspăt, însoțită de frică, anxietate și sete se recomandă Aconitum.

Un alt tip de febră este cea la care capul frige, iar corpul și mâinile sunt reci. Această febră apare și dispare, este mai accentuată după miezul nopții, generează anxietate și provoacă nevoia de lichide călduțe. Pentru această febră se recomandă Arsenicum album.

În cazul febrei bruște, intense, cu posibil delir, fața poate fi foarte roșie, ochii sticloși și pupilele dilatate. Gâtul poate fi roșu și usturător. Pacientul poate simți nevoia de a bea lichide acre. Febra se poate intensifica la mișcare, lumină sau zgomot. În acest caz poate fi de folos Belladonna.

Acestea sunt câteva exemple. Remediul ales pentru febră depinde de toate simptomele pacientului și de constituția sa.

 

Alegerea unui remediu depinde de întregul spectru de simptome pe care le prezintă o persoană. Din acest motiv este nevoie de un consult cu medicul homeopat înainte de a alege remediul potrivit.

Sursă poze: pixabay.

DISTRIBUIE ARTICOLUL:
Articolul a fost vizionat de: 468 ori.

Comentariile sunt închise.