Rezolutia 2020 pentru stil de viata sanatos

Publicat de februarie 4, 2020 9:46 am

Ca intotdeauna, la inceput de an, fiecare dintre noi isi propune o serie de obiective si-si doreste din tot sufletul sa le atinga. Evident ca inainte de toate ne dorim sa fim sanatosi. Si sanatatea o putem mentine si dobandi printr-o alimentatie echilibrata, printr-un consum cel mult moderat de alcool, prin urmarea unui program regulat de exercitii fizice, dar si prin reducerea si, de ce nu, renuntarea la fumat.

Notiunea de „alimentatie echilibrata” este asimilata din punct de vedere teoretic cu mare usurinta si chiar optimism, insa la punerea ei in practica, elanul dispare de cele mai multe ori.
Cateva reguli generale, usor de urmat si care creeze confortul unui mod de viata si nu a unei diete restrictive constituie un mod prirtenos de a aborda problema alimentatiei.

Asadar, numaratul caloriilor ar trebui inlocuit cu invatarea combinatiilor alimentare corecte si cu stabilirea marimii portiei de alimente ingerate la o masa. Cantitatea de alimente bogate in proteine: pestele, branza, carnea trebuie sa aiba dimensiunea palmei consumatorului.

Consumarea micului dejun si apoi mancatul la 2-3 ore obliga la portii mici si controleaza senzatia de foame, ceea confera confort, energie, randament fizic si psihic crescute si un mamagement bun al stresului cotidian.
Alimentele integrale (paine, cereale, paste, orez) trebuie preferate celor rafinate si simpla alegere a celor din urma aduce un plus din punct de vedere nutritional si un minus caloric. Instalarea senzatiei de satietate prelungita, digestia corecta si tinerea poftei de dulce sub control sunt alte beneficii ale acestei alegeri simple. Consumul constant de fructe si legume autohtone are si el o serie de beneficii: normalizeaza presiunea sangelui si nivelul colesterolului, curata arterele si aspectul dermal, da energie si vitalite, digestie usoara, memorie buna si capacitate de concentrare crescuta. Hidratarea completa, somnul nocturn profund de 7 ore, efortul fizic regulat si atitudinea pozitiva si optimista sunt alte cate ingrediente care completeaza un stil de viata mai natural, mai sanatos.

Esentiala este calitatea alimentelor, ideal este sa incercam sa consumam alimente cat mai putin deviate de la compozitia nutritionala naturala. Produsele din gospodaria proprie, produsele bio/organice sunt astfel de alimente.

Produsele organice contin cu cel putin 50% mai multe vitamine, minerale, enzime si fitoelemente comparativ cu cele conventionale. Cromul este un micronutrient deficitar in dieta moderna si se afla mai concentrat cu 78% mai mult decat in alimentele ecologice. Seleniul este un antioxidant puternic care ne protejeaza de radicalii liberi si are un nivel de concentrare in alimentele organice mai mare cu 400% fata de cele conventionale. Calciul are biodisponibilitate cu 70% mai mare in alimentele ecologice. Litiul, folosit in tratarea diverselor forme de depresie este cu 200% mai concentrat in alimentele ecologice si magneziul necesar sistemului muscular, cu 140%.

Mai multe detalii pe www.silueta-naturala.ro.

DISTRIBUIE ARTICOLUL:
Articolul a fost vizionat de: 89 ori.

Comentariile sunt închise.