Sfaturi pentru introvertiți la locul de muncă

Publicat de ianuarie 30, 2017 10:52 pm

Locul de muncă poate fi uneori un loc stresant pentru toată lumea fie ei extrovertiți, dar mai ales pentru cei introvertiți.

Este cunoscut faptul că persoanele extrovertite au șanse mai mari să exceleze la locul de muncă, să avanseze mai repede în carieră și în general le este mai ușor să interacționeze cu ceilalți oameni, spre deosebire de cazul introvertiților unde lucruri stau exact pe dos.

sfaturi introvertiti

Pentru introvertiți este de multe ori greu să intervină într-o discuție, să iasă în evidență sau vorbească în fața unei audiențe. Dacă te numeri printre aceștia, nu îți pierde încrederea în tine! Introvertiții sunt la fel de capabili ca extrovertiții în ceea ce privește îndeplinirea task-urilor. Află în continuare câteva sfaturi pentru introvertiți la locul de muncă.

Zâmbește!

Un volum masiv de studii indică faptul că zâmbetul are nenumărate efecte pozitive asupra ta și a celor din jur. Este un mod foarte bun de a sparge gheața, de a aborda pe cineva și, mai mult decât atât, te ajută să te relaxezi.

Despre știința din spatele zâmbetului a scris și Charles Darwin în ”Expresia emoțiilor la om și animale”.

Public Speaking

Urmează un curs de Public Speaking pentru a căpăta încrederea necesară să vorbești în fața colegilor la locul de muncă.

Într-un mediu controlat, cu o atmosferă relaxată, ăți va fi ușor să practici vorbitul în fața unei audiențe.

Yoga

Tehnicile de respirație pe care le înveți în cadrul cursurilor de yoga te vor ajuta să te relaxezi și le poți practica oricând fără a ieși prea mult în evidență. De exemplu, înainte de o ședință importantă poți ieși câteva minute la aer pentru a face un exercițiu de respirație conștientă.

persoane introvertite

Flexibilitatea

Flexibilitatea este crucială la locul de muncă. Opiniile tale și alte colegilor tăi nu vor fi mereu pe aceeași lungime de undă, de aceea este necesară o abordare flexibilă, constructivă. Argumentați-vă părerile și alegeți opțiunea cea mai bună, în felul acesta colegii tăi nu se vor simți respinși.

Pregătirea

Introverții se simt în largul lor atunci când sunt pregătiți, deoarece acest lucru nu îi va pune în lumina reflectoarelor.

O persoană pregătită este o persoană stăpână pe sine, iar acest lucru îi ajută pe introvertiți să strălucească la locul de muncă. Pot fi acei colegi cu care nu petreci prea mult timp la locul de muncă, dar care au răspunsurile la orice problemă pentru care i-ai abordat.

Job-ul potrivit

Nu în ultimul rând, pentru introvertiți este foarte important ca locul de muncă să fie unul plăcut, potrivit personalității lor din punct de vedere al atmosferei și al colegilor.

Persoanele introvertite nu se vor putea descurca foarte bine într-un mediu ostil sau dezordonat.

Chiar dacă este mai greu să fii o persoană introvertită la locul de muncă, prin exercițiu și cu ajutorul voinței vei reuși să-ți găsești echilibrul pentru a excela în ceea ce faci. Ține cont de aceste sfaturi, tu deții controlul.

Sursă poze: pixabay.com

DISTRIBUIE ARTICOLUL:
Articolul a fost vizionat de: 1852 ori.

Comentariile sunt închise.