Sfaturi utile pentru cumpărarea unui apartament

Publicat de martie 31, 2017 9:58 am

Cumpărarea unui apartament presupune multă documentare, prospectarea pieței și a zonei dorite, atenție sporită la detalii, dar și multă răbdare. Află în continuare câteva sfaturi utile pentru cumpărarea unui apartament care să te ajute să faci cea mai bună alegere.

apartament

Achiziționarea unui apartament poate fi o mișcare îndrăzneață, dar investiția nu trebuie să îți deășească bugetul foarte mult. Pentru o ofertă bogată poți contacta un agent imobiliar pentru a găsi proprietăți adecvate nevoilor tale. Un agent imobiliar te poate ajuta să găsești o proprietate adecvată în care să investești. Poți prospecta piața pe cont propriu, căutând online și vorbind cu alți proprietari din zona respectivă. Însă un agent poate economisi timp și bani.

Găsește un agent care lucrează în acest domeniu pe un post full-time. Cineva care lucrează part-time nu ar putea urmări îndeaproape piața pentru a-ți prezenta cele mai bune propuneri. De asemenea, asigură-te că agentul are experiență și vine cu o recomandare.

Bineînțeles, vei vrea să vezi apartamentul în persoană. Notează-ți tot ceea ce te interesează și discută toate aceste lucruri cu proprietarul de la care vrei să cumperi. Astfel, fie vei reuși să obții un preț mai bun, fie proprietarul își va lua responsabilitatea să rezolve tot ceea ce ați discutat.

living-room-2155353_960_720

Interesează-te de blocul sau complexul undei te vei muta. Atunci când alegi să trăiești într-un apartament ia în considerare dacă clădirea este aproape de cluburi, cafenele sau alte locuri zgomotoase.

Este o construcție solidă?

De ce este apartamentul de vânzare?

Vecinii sunt chiriași sau proprietari? Sunt probleme de vreo anumită natură în bloc?

Este o zonă liniștită?

Acestea sunt doar câteva întrebări pe care ar trebui să le pui proprietarului. Nu lua o decizie emoțională, pripită oricât de mult te-ar încânta zona sau apartamentul în sine. Tratează fiecare opțiune de apartament ca pe o investiție, până la urmă va deveni casa ta.

architecture-1245752_960_720

Verifică instalațiile electrice și de apă, multe persoane neglijează acest aspect și se trezesc într-un apartament unde sunt scurgeri, becurile se ard repede sau prizele ies din perete la puțin timp după ce se mută.

Înainte de a cumpăra, fă puțină cercetare de piață pentru a te asigura că primești o sumă corectă pentru valoarea apartamentului din zona respectivă. Vizitează cât mai multe apartamente până găsești exact ceea ce îți dorești.

Un alt aspect important este vechimea blocului, dacă sunt necesare reparații sau înlocuiri și securitatea. Poate intra oricine în bloc? Sunt camere de supraveghere sau există paznic?

Priveliștea și lumina din apartament sunt alte lucruri pe care trebuie să le iei în considerare. Nu cred că ți-ai dori un apartament întunecat, înconjurat de clădiri, unde lumina soarelui nu ajunge deloc sau foarte puțin. De asemenea, are un balcon pe măsura nevoilor tale și loc de parcare?

open-window-1246191_960_720

Sper că aceste sfaturi te vor ajuta să faci alegerea potrivită pentru tine și familia ta. Apelează întotdeauna la ajutor specializat pentru a obține informațiile de care ai nevoie pentru o achiziție atât de importantă cum este un apartament. Succes!

Sursă poze: pixabay

DISTRIBUIE ARTICOLUL:
Articolul a fost vizionat de: 668 ori.

Comentariile sunt închise.