Stomatologie holistică în București pentru tine și familia ta

Publicat de octombrie 28, 2019 8:16 am

Poate nu ați aflat încă, dar credem că ar fi bine să știți că Life Dental Spa este prima clinică dentară din România care tratează pacienții după principiile stomatologiei holistice, cu tratamente minim-invazive, de tipul laserului dentar, superior integrate biologic.

Stomatologia holistică are la bază principiul conform căruia pacientul trebuie privit ca un întreg, astfel că filozofia acestei clinici exclude o abordare limitată a problemelor dentare și îmbrățișează o viziune de ansamblu a acestora, în care sunt eliminate în primul rând cauzele problemelor dentare și apoi sunt tratate efectele. În clinica Life Dental Spa, parodontoza, de pildă, nu este privită ca o afecțiune localizată la nivelul cavității bucale, ci mai degrabă ca una a întregului organism. De ce? Pentru că în cavitatea bucală regăsim focarul infecțios, însă bacteriile pătrund în sistemul sangvin și pot produce leziuni la distanță – afecțiuni ale inimii și ale creierului. Deci, putem spune, pe bună dreptate, că paradontoza nu ne afectează doar dinții, ci are repercursiuni negative asupra sănătății generale.

De aceea, trebuie să adoptăm un stil de viață sănătos, pentru că va fi imposibil să ne menținem sănătatea pe termen lung fara acest lucru– o alimentație corectă, reducerea factorilor de stres, somn suficient și liniștit, igiena consecventa. Limitați consumul de zahăr, care hrănește bacteriile răspunzătoare pentru parodontită – dacă pacientul nu va renunța la zaharul rafinat din alimentație, vor exista șanse crescute de recidivă a bolii după tratamentul stomatologic. De asemenea, igiena precară, care permite acumularea de placă bacteriană pe suprafețele dentare, va favoriza reapariția bolii parodontale. În acest sens, specialiștii Life Dental Spa vă recomandă periajul după fiecare masă și folosirea dușului bucal zilnic, pentru a menține o cavitate bucală curată și pentru a diminua riscul recidivei.

Dacă totuși se instalează, trebuie să știți că tratamentul cu laserul dentar pentru orice stadiu al bolii gingivale este unul nedureros și cu efecte vizibile imediat după prima ședință. Astfel, pacientul uită de disconfort și poate observa efectele tratamentului într-un timp scurt. Durerile de gingie se vor reduce sau chiar vor dispărea, iar medicul specialist în parodontologie vă va evalua periodic starea de sănătate și stadiul parodontozei.

BOX 1: Gingivita se poate trata prin diverse metode
Tratarea gingivitei prin ozonoterapie este un tratament non-invaziv, cu proprietăți antibacteriene și antifungice, care stimulează imunitatea, reduce inflamația și durerea de gingii. Acest tratament constă într-o terapie compusă dintr-un amestec de ozon și de oxigen, care eventual este introdus cu ajutorul unui aparat în țesutul gingival și subgingival.
Tratarea gingivitei cu LASER este o metodă nouă și modernă de înlăturare a afecțiunilor gingivale, care oferă pacienților proceduri fără durere, non-invazive și au efect bactericid. Datorita efectului sterilizant, LASER-ul elimină principalul factor ce determină apariția cariilor dentare și a problemelor gingivale: placa bacteriana. In acest moment, tratamentul gingivitei si parodontozei cu laser este cea mai moderna si eficienta procedura folosita in medicina dentara.

BOX 2: 4 metode naturiste de întreținere a gingiilor
1. Clătirea gurii cu apă sărată atenuează durerea gingivală, scade inflamația, reduce bacteriile și elimină mirosul urât al cavității bucale.
2. Pentru gingii inflamate, se pot face badijonaje locale cu ulei de galbenele sau de musetel.
3. Pasta de dinti naturala cu propolis are un efect excelent antibacterian, antiviral si antifungic.
5. Uleiul natural de cocos, datorită proprietăților antiinflamatoare și antifungice, reduce acumularea plăcii dentare și semnele de gingivită.

In plus, abordarea holistica unica a clinicii Life Dental Spa include tratamentul cariiilor cu laser si plombarea cu materiale NON-TOXICE. De fapt, suntem prima clinica din Romania unde puteti opta pentru plombe NON-TOXICE, iar curatarea cariei cu laser se face FARA DURERE, FARA ACE, FARA FREZA! O adevarata usurare pentru toti cei carora le este teama de dentist!

Daca vrei sa experimentezi o altfel de stomatologie, te invitam sa te programezi chiar acum pentru o consultatie la Life Dental Spa!

Afla lucruri mai putine stiute despre ingrijirea dintilor aici!

DISTRIBUIE ARTICOLUL:
Articolul a fost vizionat de: 155 ori.

Comentariile sunt închise.