Sunteți pregătiți pentru un copil?

Publicat de noiembrie 6, 2017 7:56 pm

Probabil că vă puneți de ceva vreme această întrebare. Când anume poate ști un cuplu care este momentul perfect pentru a avea un copil? De fapt nu există momentul perfect pentru a concepe un copil și nici momentul în care ești pregătit să fii părinte.

Cu toate că nu există o formulă magică pentru a decide acest aspect important al vieții voastre, există anumite motive convingătoare, dar care nu determină strict decizia voastră de a deveni părinți. Unele dintre aceste motive sunt faptul că toți prietenii și colegii voștri au copii, faptul că părinții voștri îmbătrânesc și vreți ca ei să fie bunici sau pentru că ați ajuns la vârsta la care aveți planificat să vă întemeiați o familie.

kissing-2353862_1280

Trebuie să te întrebi dacă ești într-un moment mulțumitor al vieții. Femeile aleg acum să fie mame la vârste foarte diferite, fără să mai respecte un anume calendar. Cel mai bine este atunci când femeile aleg să facă acest pas pentru că se simt pregătite să iubească și să ocrotească un copil.

Câteodată nu sunt convinși ambii parteneri ai unui cuplu de faptul că sunt pregătiți pentru un copil. Este important ca partenerul care ezită să își poată analiza îngrijorările și să se poată simți mai confortabil înainte de a face acest pas. Contează foarte mult să puteți vorbi despre acest aspect și să aflați care ar fi factorii care vă fac să ezitați. Poate unul din voi își face griji din cauza banilor, poate nu știe dacă va fi un părinte bun sau poate nu este gata să împărtășească iubirea cu viitorul copil. Aceste lucruri trebuie discutate cu sensibilitate și, dacă este cazul, cu ajutorul unui terapeut.

Unele cupluri sunt îngrijorate din pricina siguranței financiare sau a carierei. Poate vreți să vă cumpărați o casă înainte de a avea un copil sau poate vreți să ajungeți într-o poziție mai bine plătită la muncă și astfel veți avea mai mulți bani și timp pentru cel mic. De asemenea, vă gândiți că timpul trece și este posibil să apară probleme de fertilitate dacă mai așteptați. Toate aceste aspecte contează în decizia voastră, dar cel mai important este dacă relația pe care o aveți este pregătită pentru un copil. Ideal, cei doi parteneri au petrecut câțiva ani împreună astfel încât să poată deveni părinți fără a simți că sacrifică ceva din această relație. Înveți să fii părinte prin practică, așa că este foarte important ca o relație să aibă o fundație puternică înainte de toate.

Cum știi că vei fi un părinte bun? Trăim într-o societate care idealizează meseria de părinte și pune mare presiune pe cuplurile care încearcă să fie părinți exemplari. Cu atâtea cărți despre creșterea copiilor până la cum să alegi o școală pentru ei, nu este de mirare că mulți viitori părinți nu se simt capabili pentru o asemenea sarcină.

Contează foarte mult să nu pui prea multă presiune pe tine. Fiecare om are puncte forte și puncte mai slabe ca părinte, la fel ca și în oricare alt aspect al vieții. Important este să fii onest și să accepți multitudinea de sentimente viitoare: de la ambivalență, furie, frustrare până la bucurie, mândrie și satisfacție.

Sursă poză: pixabay.

DISTRIBUIE ARTICOLUL:
Articolul a fost vizionat de: 1399 ori.

Comentariile sunt închise.