Un weekend cultural – vizitează un muzeu în București

Publicat de aprilie 4, 2016 7:26 pm

Câteodată suntem atât de absorbiți de muncă și rutină încât ne limităm la niste proceduri strandard, uitând complet de varietatea activităților pe care le-am putea face, chiar dacă este weekend și avem timpul liber necesar pentru a explora și a ne distra. Una dintre cele mai plăcute activități culturale în București poate fi o vizită la muzeu. Organizează un weekend cultural în care să vizitezi principalele atracții de acest fel din București, iar dacă nu știi cu care să începi, în continuare ai câteva recomandări care să te ajute în alegerea unui itinerariu.

Muzeul Țăranului Român

Situat pe Șoseaua Kiseleff numărul 3, Muzeul Țăranului Român este unul dintre acele muzee pe care orice român ar trebui să îl viziteze cel puțin o dată în viață pentru a admira și învăța mai multe lucruri despre istoria poporului nostru. De la costume populare și ceramică până la obiecte de decor și lucratul lemnului, Muzeul Țăranului Român deține colecții impresionante cu o valoare incomensurabilă pentru cultura românească.

muzeul taranului roman

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

Este unul dintre cele mai moderne muzee, care atrage anual mii de curioși pregătiți să afle despre cercetarea în domeniul biodiversității. Muzeul „Grigore Antipa” deține peste două milioane de piese și colecții, unele dintre ele fiind prezentate doar în expoziții temporare. Modernizat recent, în 2009, este un punct turistic important, care stârnește interesul prin originalitatea colecțiilor.

muzeul antipa

Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”

Este singurul observator deschis publicului în București. În nopțile cu cer senin poți admira corpurile cerești și poți discuta cu cei pasionați detalii despre astro-fotografie sau orice alt subiect din acest domeniu. Scopul acestui observator a fost de la început acela de a oferi tuturor posibilitatea de a admira cerul în adevărata lui splendoare. A fost înființat în anul 1908 de către amiralul Urseanu, care primește titlul de președinte în cadrul Societății Astronomice Române „Camille Flammarion”.

observatorul astronomic Amiral Vasile Useanu

 

Muzeul Național de Artă al României

Vizitănd Muzeul Național de Artă, te vei încărca spiritual și cultural. Modernizat de curand, muzeul este împărțit în trei galerii, care mai de care mai interesante: Galeria de Artă Veche Românească, Galeria de Artă Românească Modernă și Galeria de Artă Europeană. Fiecare dintre aceste trei galerii sunt unice prin colecțiile prezentate, muzeul fiind unul dintre cele mai apreciate atât la nivel național, cât și internațional, pentru importanța sa culturală.

Muzeul de arta

Muzeul Național al Literaturii Române

„Limba noastră-i o comoară” spunea Alexei Mateevici în poezia „Limba noastră”, care este o odă închinată frumuseții și bogăției limbii românești. În aceeași notă, Muzeul Național al Literaturii Române este lăcașul unde nenumărate cărți, manuscrise și fotografii în original au fost adunate pentru a crea un autentic tezaur cultural românesc. Muzeul deține mii de piese organizate în 300 de colecții care acoperă istoria literaturii și nu numai.

Muzeul Național de Artă Contemporană

Având, din 2004, sediul în cadrul Palatului Parlamentului, M.N.A.C. este unul dintre punctele principale de atracție turistică din București. Adăpostind cele mai recente opere de artă contemporană, acest muzeu pune la dispoziția artiștilor un spațiu vast de prezentare și exprimare, având colecții de fotografie, sculptură, grafică și pictură, dar și exponate inedite care așteaptă să fie admirate.

 

Acestea sunt doar câteva dintre zecile de muzee din București pe care merită să le vezi. Fiecare este unic și interesant în felul lui și cu siguranță toate merită vizitate cel puțin o dată. Experiența unei vizite la muzeu este întotdeauna înălțătoare, fiind un mod constructiv de a-ți petrece timpul și îmbogăți cunoștințele.

Sursă poze: pinterest, Muzeul Țăranului Român, Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”

DISTRIBUIE ARTICOLUL:
Articolul a fost vizionat de: 598 ori.

Comentariile sunt închise.